1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fennia

Fennia aloittaa yt-neuvottelut – 137 työpaikkaa vaakalaudalla

Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 530 työntekijää eri osista Fennian vahinkovakuutusliiketoimintaa. Vähennyksiä pyritään rajoittamaan sijoittamalla henkilöstöä uusiin tehtäviin.

Fennian mukaan konttoriasiointi on vähentynyt, ja asiakkaat odottavat saavansa palvelua yhä enemmän digitaalisesti ja reaaliajassa. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Vakuutusyhtiö Fennia aloittaa yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvotteluiden piirissä on noin 530 työntekijää vahinkovakuutusliiketoiminnan eri osissa, Fennia kertoo tiedotteessaan.

Fennian mukaan yt-neuvottelut voivat johtaa enimmillään 137 henkilön vähennykseen tai olennaiseen muutokseen heidän työsuhteessa. Henkilöstövähennyksiä pyritään Fennian mukaan rajoittamaan sijoittamalla henkilöstöä uusiin tehtäviin ja rooleihin yhtiössä.

Fennia kertoo tavoitteekseen tehostaa toimintaa ja organisoida sitä uudelleen asiakaskokemuksen ja kannattavuuden parantamiseksi.

Fennian mukaan yksi osa suunniteltua muutosta on asiakaspalvelun uudelleen organisointi. Asiakaskäyntien määrä yhtiön konttoreissa on vähentynyt vuosien aikana merkittävästi, kun asiakkaat ovat siirtyneet digitaalisiin kanaviin.

Asiakkaat odottavat yhä enemmän digitaalisia ja reaaliaikaisia vakuutuspalveluita, Fennianvahinkovakuutusliiketoiminnan operatiivinen johtaja Antti Huhtala kuvailee tiedotteessa.