Hyppää sisältöön

Kouvola tahtoo pelitaiteen pääkaupungiksi – 75 000 euron rahoitus mahdollistaa sen, että taidemuseo pääsee kokeilemaan uutta

Wihurin rahasto haluaa tukea Kouvolan taidemuseo Poikilon työtä. 75 000 euron rahoituksella aiotaan hankkia pelitaidetta museon kokoelmiin.

Wihurin rahaston rahoituksella toteutettava Unelma pelitaiteesta -hanke liittyy suurempaan kokonaisuuteen, jossa Kouvola nostetaan pelitaiteen pääkaupungiksi. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan taidemuseo Poikilo on saanut merkittävän rahoituksen Wihurin rahastolta.

Rahoitus on 75 000 euroa ja Poikilo on samalla valittu Jenny ja Antti Wihurin rahaston kummitoiminnan kohteeksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

– Tämä on osoitus siitä, että Poikilossa tehdään kiinnostavaa ja korkealaatuista taidemuseotyötä. On suuri kunnia tulla valituksi, museonjohtaja Anu Kasnio sanoo kaupungin tiedotteessa.

Kummitoiminnan tarkoitus on tarjota museoille mahdollisuus uusiin kokeiluihin niukkojen määrärahojen ulkopuolella. Alueelliseen kummitoimintaan ei voi hakea, vaan säätiö lähestyy museoita itse.

Pelitaidetta Poikiloon

Rahoitus mahdollistaa taidemuseon toiminnassa kokonaan uusia asioita. Poikilo aikookin satsata pelitaiteeseen.

Tarkoitus on järjestää kuvataiteilijoille suunnattuja työpajoja, ja lisätä kuvataiteen ja pelialan yhteistyötä. Tavoite on myös tuottaa pelitaiteen taideteoksia, jotka tulisivat osaksi Poikilon taidekokoelmaa.

Uudet teokset tulisivat esille julkisiin tiloihin. Lisäksi vuoden päästä syksyllä Poikilossa on tarkoitus järjestää pelitaiteen näyttely. Rahoituksen turvin aiotaan järjestää myös pelitaiteen yleisöluentoja.

Hanke liittyy suurempaan kokonaisuuteen, jossa Kouvolasta halutaan tehdä pelitaiteen pääkaupunki.

Lue lisää: Kohta videopeleistä tulee salonkikelpoisia – pelitaide saa ensimmäisen läänintaiteilijansa

Jo Commodorea 80-luvulla hakannut pelinikkari haluaa ihmisten näkevän taiteen peleissä: "Pukusuunnittelijan palkkaus pelifirmaan on hieno alku"