Keskipohjalainen Soite tehostaa työntekijöiden rekrytointia – ammattilainen yksiköiden tukena palkkaamisessa

Keskipohjalaisille terveyspalvelut järjestävä Soite on tähän mennessä saanut palkattua hoitajia varsinkin vakituisiin tehtäviin, mutta maanlaajuisen hoitajapulan uskotaan vaikuttavan jatkossa. Soite tehostaakin nyt rekrytointia.

Soitessa tehostetaan rekrytointia, sillä Suomessa kärsitään maanlaajuisesta hoitajapulasta. Arkistokuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Soite aloittaa tehotoimet työntekijöiden houkuttelemiseksi.

Syksyn aikana kokeillaan keskitettyä rekrytointia. Aiemmin yksiköt ovat omatoimisesti hakeneet työntekijöitä, jatkossa niitä auttaa ja tukee rekrytointiin erikoistunut ammattilainen.

Myös työpaikoista ilmoittamista somessa on lisätty.

Soite pyrki herättämään työnhakijan kiinnostuksen myös tarjoamalla esimerkiksi perehdytystä sekä kokeneen työtoverin tukea eli mentorointia.

– Me pyrimme siihen, että Soite olisi houkutteleva paikka tulla töihin, summaa resurssipäällikkö Heidi Gleviczky.

Rekrytointiuudistus helpottaa myös työnhakijaa, sillä hän näkee samalla kertaa kaikki eri yksiköissä avoinna olevat pestit.

Resurssipäällikkö Heidi Gleviczkyn mukaan Soiten vakityöntekijätilanne on vielä ollut melko hyvä jos vertaa moneen muuhun sairaanhoitopiiriin. Tosin Soitessakin kesälomasijaisten houkuttelu oli tänä vuonna jossain määrin hankalaa.

– Moni täkäläinen opiskelee alalle täällä tai opiskelee muualla ja on halunnut palata tänne töihin. Se on ollut yksi etumme, mutta nyt kun on hoitajien markkinat työhaussa, niin tulemme varmasti huomaamaan, että me Soitessa kilpailemme samoista työntekijöistä muiden sairaanhoitopiirien kanssa, arvioi Gleviczky.

Hän arvioi, että Soitessa hoitajien palkat ovat kilpailukykyiset muiden sairaanhoitopiirien palkkoihin verrattuna.

– Toinen asia ja toisen foorumin keskustelu on se, ovatko hoitajien palkat Suomessa yleensä tarpeeksi kilpailukykyiset, kommentoi Gleviczky.