1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Tammela

Tammelan yhtenäiskoulun rakentamisesta erimielisyyksiä

Kunnanhallitus haluaa suitsia kustannuksia. Uuden yhtenäiskoulun rakentamiselle asetettiin hintakatto ja valtuustolle on lähdössä esitys myös siitä, että nykyisen koulukeskuksen yksi osa säilytettäisiin tulevaa käyttöä varten.

Myös eskarilaisia haluttaisiin sijoittaa yhtenäiskoulun suojiin. Kuva: Antti Mikkola / Yle

Tammelan kunnanhallitus ei nielaissut uuden yhtenäiskoulun kustannuksia. Kunnanhallitus ei hyväksynyt kunnanjohtajan esitystä konsultin laatimista kustannuslaskelmista. Sen sijaan kunnanhallitus asetti yhtenäiskoulun rakentamiselle hintakaton. Kunnanhallituksen näkemys on myös se, että osa nykyisestä koulukeskuksesta täytyy jättää purkamatta myöhempää käytöä varten.

Kunnanhallituksen esityksiä on tarkoitus käsitellä valtuuston seuraavassa kokouksessa vielä tässä kuussa.

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson ilmoitti maanantaisessa kokouksessa jättävänsä asiasta eriävän mielipiteen.

Uuden yhtenäiskoulun hintalappu on alkuperäisestä tarveselvityksen hinnasta paisunut jo noin kaksi miljoonaa euroa. Nykylaskelmien mukaan rakentaminen maksaisi noin 14 miljoonaa.

Lisää hintaa on tuonut muun muassa rakennuskustannusten nousu. Nämä ovat nousseet viime kesästä noin 600 000 euroa. Roimasti lisää hintaa alustavista arvioista ovat tuoneet myös lisätilojen tarpeet. Yhtenäiskouluun pitäisi sijoittaa tiloja myös esimerkiksi esikoulu- ja erityisopetukselle.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.