Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen on hakenut vauhtia leireilemällä maajoukkueen ulkopuolella Krista Pärmäkosken kanssa

Nuoresta urheilijasta on ollut tärkeää, että rinnalla on kulkenut kokenut hiihtäjä, jonka tekemistä voi tarkkailla koko ajan. Nissisen tämän kauden tavoite on Pekingin talviolympialaisissa, mutta koko uran pääpainopiste on Italian 2026 olympiakisoissa.

Vilma Nissisestä tuli hiihtäjä, koska Kainuussa ei ollut muuta tekemistä – nyt tavoitteena 2026 olympialaiset.
Vilma Nissisestä tuli hiihtäjä, koska Kainuussa ei ollut muuta tekemistä – nyt tavoitteena 2026 olympialaiset.

Aikuisten arvokisat viime talvena korkannut Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen valmistautuu ensimmäiseen olympiatalveensa.

Tavoite on Pekingin kisoissa, mutta Nissinen näkee oman uransa kannalta olevan tähtäimen neljän vuoden päässä olevissa Italian Milanon ja Cortinan olympialaisissa.

Vauhtia Nissinen on hakenut leireilemällä maajoukkueen ulkopuolella moninkertaisen arvokisamitalistin Krista Pärmäkosken kanssa.

– Käytiin Itävallassa leirillä viime kuussa, siellä mentiin peruskestävyyspainotuksella, mutta sain tärkeitä oppeja.

Nuoresta urheilijasta on ollut tärkeää, että rinnalla on kulkenut kokenut hiihtäjä, jonka tekemistä voi tarkkailla koko ajan.

– Olemme jutelleet todella paljon asioista ja on saanut näkökulmaa. Jospa olisin ollut Kristallekin hyvänä seurana tuomassa nuoruuden intoa.

Nissisen valmistautumista maastohiihtokauteen ovat varjostaneet syyskuun sairastelut.

– Nyt tuntuma on hyvä. Oli haastava palautua, koska tuntui, että kisakausi tulee liian nopeasti, Nissisen kuvailee syyskuun tilannetta Vuokatin ensilumen ladulla.

Nissinen avaa kisakautensa marraskuun alussa Kainuun talvikisoista. Vuokatista kausi jatkuu Taivalkosken Suomen cupiin, jossa haetaan paikkaa Rukan maailmancupiin.

– Viime kausi oli melko haastava, pitää saada ehjä kausi, Nissinen ennakoi tulevaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.