Kaikissa Vaasan peruskouluissa on nyt tarjolla harrastustoimintaa – syyslukaudella järjestetään yhteensä 85 kerhoa

Kyse on harrastamisen Suomen mallista, jota kokeiltiin Vaasassa jo viime keväänä muutamassa koulussa. Nyt kuluvana lukuvuonna maksuton kerhotoiminta toteutetaan vaasalaisilla kaikilla kouluilla.

Vaasan peruskouluissa on 85 kerhoa valittavana. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Koululaisille Vaasassa on tänä syksynä valittavana 85 uutta kerhoa. Kyse on harrastamisen Suomen mallista, jota kokeiltiin Vaasassa jo viime keväänä muutamassa koulussa. Nyt kuluvana lukuvuonna maksuton kerhotoiminta toteutetaan kaikilla vaasalaisilla kouluilla.

Tänä syksynä eniten on kouluilla tarjolla tarjolla liikuntapainotteisia kerhoja, kokkikerhoja, kuvataidekerhoja ja kädentaidot-kerhoja.

- Harrastukseksi voi nyt valita vaikkapa kepparikerhon, retkeily- ja metsäsalapoliisikerhon, esport-kerhon tai kiipeilykerhon. Kunkin koulun kerhotarjonta riippuu siitä, mitä harrastustoiveita oppilailla on ja millaisia toimijoita saamme mukaan järjestämään kerhoja kullakin alueella, kertoo hankekoordinaattori Kaisa Salo.

Kerhovalikoima vaihtelee koulusta riippuen, ja tietyssä koulussa järjestettävä harrastus on suunnattu kyseisen koulun oppilaille.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen.

Uutta harrastustoimintaa toteuttavat yhteistyössä Vaasan kaupungin perusopetus, muut harrastustoimintaa tarjoavat kaupungin yksiköt sekä muut yhteistyökumppanit kuten esimerkiksipaikalliset 4H-yhdistykset, Vaasan Martat ja VPS Juniorit.

Harrastukset valittu lasten ja nuorten ehdotusten perusteella.

- Vaasalaisten koulujen oppilaiden toiveet uusista harrastusmahdollisuuksista on kartoitettu viime vuoden lopulla valtakunnallisella koululaiskyselyllä, Salo kertoo.

Vaasan kaupunki on saanut Harrastamisen Vaasan malli -harrastustoiminnan toteuttamiseen tälle lukuvuodelle aluehallintovirastolta 205 000 euroa.