Lapset ja nuoret otetaan mukaan suunnittelemaan Oulun vuoden 2025 asuntomessualuetta – ympäristökalusteen suunnittelukilpailu alkaa tänään

Perusopetusikäisille kaikkialla Suomessa tarkoitettu suunnittelukilpailu toteutetaan koulujen kautta. Kolmesta eri sarjasta valitaan 1–3 suunnitelmaa jatkokehittelyyn ja mahdollisesti toteutukseen asti.

Havainnekuva Oulun Hartaanselänrannan vuoden 2025 asuntomessualueelta. Kuva: Oulun kaupunki

Lapset ja nuoret otetaan mukaan suunnittelemaan Oulun Hartaanselänrantaan tulevaa asuntomessualuetta.

Oulun kaupunki järjestää kilpailun, jossa lapset ja nuoret kutsutaan suunnittelemaan ympäristökalusteita ulkotilaan ikätovereidensa tarpeita ajatellen.

Ideoita halutaan lapsilta ja nuorilta ympäri maan.

Tänään keskiviikkona käynnistyvässä kilpailussa on kolme eri sarjaa, johon sisältyvät perusopetuksen kaikki ikäryhmät. Kilpailussa menestyneistä töistä 1–3 suunnitelmaa etenee mahdollisesti toteutukseen asti. Muutoin kolme parasta jokaisesta sarjasta saa vähintään tuotepalkintoja.

Työt lähetetään kilpailuun koulujen kautta, osallistumisaikaa on helmikuun 18. päivään asti. Yksi koulu voi osallistua kilpailuun yhdellä työllä jokaista sarjaa kohti.

Koulut voivat ottaa suunnittelutehtävän yhdeksi opetusta tukevaksi osaksi, ja myös lapsi tai nuori voi olla itse aloitteellinen.

– Jos lapsi tai nuori itse haluaa omalla vapaa-ajalla lähteä suunnittelemaan, hän voi lähestyä opettajaa ja opettajan kautta työt lähetetään meille, sanoo kilpailusihteeri, vuorovaikutussuunnittelija Mervi Uusimäki Oulun kaupungilta.

Näin halutaan varmistaa, että töitä tulee yksi per koulu sarjaa kohti.

Kilpailutyön toteutustapa on vapaa. Suunnittelussa tärkeää on, että ympäristökaluste soveltuu Oulun Hartaanselänrannan vuoden 2025 asuntomessualueelle ja se pystytään toteuttamaan käytännössä.

– Emme ole halunneet lähteä rajaaman lasten ja nuorten ideointia ja ajatuksenjuoksua ja sen vuoksi puhummekin ympäristökalusteesta. Haemme sellaista elementtiä, joka houkuttelee lapsia ja nuoria myös käyttämään ja olemaan kaupunkitilassa.

Kilpailun voittajat julkaistaan 27. huhtikuuta 2022.

Tarkennettu 13.10. kello 12.31. Kilpailuun voi osallistua kouluja ympäri Suomea.