1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kasvomaskit

Oppilaiden ei enää syysloman jälkeen tarvitse käyttää maskia pääkaupunkiseudun kouluissa ja oppilaitoksissa

Edelleen suositellaan, että maskia käytetään samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. 

Kuvituskuva Eskolanmäen koulusta Kouvolasta, jossa käytetiin maskeja 4. lokakuuta 2021. Kuva: Antro Valo / Yle

Peruskoulun kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien oppilaiden ja opiskelijoiden yleinen maskisuositus kouluissa ja oppilaitoksissa poistuu 25. lokakuuta alkaen koko pääkaupunkiseudulla eli Vantaalla, Helsingissä, Espoossa ja Kauniaisissa.

Ohjeistus noudattaa OKM:n ja THL:n valtakunnallista suositusta (siirryt toiseen palveluun). Samalla poistuu myös varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten henkilökuntaa koskeva maskisuositus.

Edelleen suositellaan, että maskia käytetään samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa.

Maskia on tärkeää käyttää aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten esimerkiksi isoissa kokoontumisissa.

Tekstiä ja otsikkoa täydennetty ja muokattu 14.10.2021 kello 14:39. Lisätty tieto siitä, että maskisuosituksen päättyminen oppilaitoksissa ja kouluissa koskee koko pääkaupunkiseutua.

Voit keskustella aiheesta torstaina 14.10.2021 kello 23 saakka.