1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Ämpäreitä ja Kärppä-pelaajia, katso miten oululaisia houkutellaan koronarokotteelle

Terveysviranomaiset miettivät parhaillaan ankarasti keinoja, millä rokotuskattavuus saataisiin nostettua mahdollisimman korkealle. Kauppakeskus Valkeassa järjestettävässä rokotustapahtumassa on vetonauloina Oulun Kärppien jääkiekkopelaajia.

Kärppä-pelaajat olivat mukana rokotetempauksessa Valkeassa.
Kärppä-pelaajat olivat mukana rokotetempauksessa Valkeassa.

Oulussa kovimmat keinot alkavat olla jo käytössä, kun kaupunkilaisia houkutellaan koronapiikille Kärppä-pelaajien avulla keskiviikkoiltapäivänä kauppakeskus Valkeassa. Jaossa on myös 1 000 ämpäriä.

Rokotustapahtumassa keskustellaan rokotuskattavuuden nostamisen tärkeydestä yhteiskunnan avaamisen vuoksi.

Oulun Kärppien mukaan he haluavat tukea Oulun kaupunkia koronarokotuksissa, jotta tapahtumiin osallistuminen ja yhteiskunnan avautuminen olisi mahdollisimman turvallista kaikille.

  • Toimittaja Marko Siekkisen haastattelussa ovat Kärppä-pelaaja Aku Räty, rokotetta hakemaan tullut Janika Puhakka ja Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo. Voit katsoa rokotustempauksen Areera-suoran kokonaisuudessaan tästä:
Pino mustia ämpäreitä kauppakeskus Valkeassa walk in -rokotustapahtumassa.
Kärppäpelaajia on tavattavissa kauppakeskus Valkean rokotustapahtumassa keskiviikkona 13. lokakuuta kello 14–16. Valkean walk in -rokotuspiste on avoinna 13.–14.10. kello 12–18.

Tempauksella halutaan kannustaa ottamaan ensimmäinen rokote ja muistuttaa toisenkin rokotteen ottamisesta. Vain reilu puolet alle 35-vuotiaista oululaisista on saanut toisen rokotteen (siirryt toiseen palveluun) (THL). Sen voi ottaa, kun ensimmäisestä koronarokotteesta on kulunut 6 viikkoa. Valkean rokotuspisteellä pistetään sekä Pfizerin että Modernan rokotteita.

Oulussa alle 40-vuotiaista on rokotettu vasta noin 75 prosenttia ikäluokasta. Yli 50-vuotiaista on rokottamatta noin 10–15 prosenttia, heidän suositellaan ottavan koronarokote ennen syksyn flunssakautta.

Ämpäreitä on käytetty rokotehoukuttimina aiemmin ainakin Kajaanissa.