Teerenpeli ja Hämeenmaa kiinnostuneita koronapassin hyödyntämisestä – toteutustapa vielä auki

Ravintoloissa odotetaan tarkempia reunaehtoja koronapassin käyttöönotolle. Passi voi olla väline, jolla mahdollistetaan etenkin öinen juomien myynti.

Koronapassi on tarkoitus ottaa käyttöön lauantaina 16. lokakuuta. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Koronapassi kiinnostaa ravintoloita, mutta käytännöt ovat vielä epäselvät. Esimerkiksi lahtelainen Teerenpeli aikoo hyödyntää koronapassia Lahdessa ja Helsingissä, joissa ravintoloiden aukioloa on rajoitettu.

Yrityksessä ei kuitenkaan vielä tiedetä, voiko ravintola esimerkiksi vaatia koronapassia pelkästään myöhään illalla ja yöllä, jolloin aukioloa on koronan vuoksi rajoitettu.

Tarve koronapassin käytölle olisi etenkin viikonloppuöisin, jolloin myynti kärsii rajoituksista eniten.

– Rajoitukset ovat olleet voimassa vaihtelevasti puolentoista vuoden aikaan, mikä on tuntunut liiketoiminnassa. Kaikki keinot mitä meillä on käytettävissä, jotta pystymme olemaan auki ja palvelemaan asiakkaita, otetaan kyllä käyttöön, sanoo Teerenpelin ketjujohtaja Noora Kaakko.

Osuuskauppa Hämeenmaakin harkitsee parhaillaan koronapassin käyttöönottoa juomaravintoloissaan Lahdessa ja Heinolassa. Hämeenmaalla odotetaan niin ikään tarkennuksia siitä, mitä käyttöönotto käytännössä tarkoittaa ja vaatii.

Night Peoplen -ketjun toimitusjohtaja Antti Raunio kertoi tiistaina Ylelle koronapassin mahdollistavan yökerhojen avaamisen. Lahden Armas kuuluu samaan ketjuun.

Eduskunnan on määrä tehdä päätös koronapassin hyväksymisestä perjantaina. Passin odotetaan tulevan käyttöön lauantaina 16. lokakuuta.

Lue myös:

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.