Lentoliikenteen palautuminen on kiihtynyt syksyä kohden Suomessa – Kuopiossa jäädään kuitenkin viime vuoden matkustajamääristä

Kuopion lentoasemalla oli syyskuussa yli 90 prosenttia enemmän matkustajia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vuoden alusta lukien matkustajia on kuitenkin ollut selvästi viime vuotta vähemmän.

Kuopion lentoasema täytti viime vuonna 80 vuotta. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Finavian lentoasemien matkustajamäärät (siirryt toiseen palveluun) ovat kääntyneet heinäkuun jälkeen selvään nousuun.

Kuopion lentoasemalla oli syyskuussa yhteensä hieman alle neljä tuhatta matkustajaa, yli 95 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Vuoden alusta lukien matkustajia on ollut kuitenkin hieman reilut 19 000 eli yli 60 prosenttia viime vuotta vähemmän.

Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen arvioikin, ettei tänä vuonna ylletä viime vuoden lukemiin. Tuolloin matkustajia oli koko vuonna 58 000.

– Myönteistä kuitenkin on, että Finnair on koko korona-ajan ylläpitänyt palvelua eli Kuopiosta on päässyt lentämään Helsinkiin, Niskanen sanoo.

Erityisen kaukana ollaan tilanteesta ennen koronaa. Esimerkiksi vuonna 2018 Kuopion lentoaseman läpi matkusti pelkästään syyskuussa noin 26 000 ihmistä.

Kuopion ja Helsingin välillä on tällä hetkellä kaksi päivittäistä lentoa, kun normaalisti niiden lukumäärä on kuudesta seitsemään. Joulukuun alkupuolella Tjäreborgin on määrä aloittaa lennot Kuopiosta Kanariansaarille.

Lisää Pohjois-Savon uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu