Hyppää sisältöön

Kymmeniä uusia rakennuspaikkoja Kymijoen rannoille ja Alakylään – kaavaehdotusta saa nyt kommentoida

Kymijoen varteen ehdotetaan uusia rakennuspaikkoja sekä ympärivuotiseen että loma-asumiseen. Uudet rakennuspaikat ovat tällä hetkellä yksityisessä omistuksessa.

Kymijoen kaunista ja vehreää rantaa halutaan myös säästää. Arkistokuva. Kuva: Katri Mannonen / Yle

Korian ja Anjalan välisen Kymijoen ranta-alueen osayleiskaava ja Alakylän yleiskaava ovat nyt nähtävillä ja kaikkien kommentoitavana marraskuun loppuun asti.

Alueille on kaavoissa osoitettu kymmeniä uusia rakennuspaikkoja ympärivuotiseen asumiseen ja lomakäyttöön. Yhteensä paikkoja on rakentamiselle kaavoissa nyt 374 kappaletta. Kun kaava hyväksytään, uusia rakennuslupia voidaan myöntää suoraan.

Nyt kommentoitavasta kaavaehdotuksesta on poistettu 23 rakennuspaikkaa maanomistajien toivomuksesta. Osa ranta-alueesta on maatalouskäytössä. Rantojen rakennuspaikat ovat yksityisessä omistuksessa, ja maanomistajat päättävät rantatonttiensa myynnistä itse.

Kaavaan on myös merkitty vapaaksi jätettäviä alueita virkistysalueiksi tai maa- ja metsätalouskäyttöön. Suunnittelussa on haluttu varmistaa, että rannoilla on myös yleisiä virkistys- ja rantautumispaikkoja, joita voisi käyttää vapaasti.

Tulevaisuuden tavoitteena on saada muutamia uusia rantautumispaikkoja vielä joen länsirannalle etenkin pelastusviranomaisten tarpeisiin.

.
.