1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Kolme autoa kolaroi Kemi-Tornion moottoritiellä

Eri suuntaan menevillä kaistoilla tapahtui aamulla myös yhden auton ulosajo.

Kuva: Yle

Perämerentiellä Kemistä Tornion suuntaan on sattunut aamulla puoli seitsemän aikaan kaksi erillistä liikenneonnettomuutta. Lapin pelastuslaitoksen mukaan molemmat onnettomuudet sattuivat Luukkaankankaan ja Kallinkankaan liittymien välillä.

Kolmen auton peräänajokolari sattui Kemin suuntaan menevillä kaistoilla ja yksi auto ajoi ulos Tornion suuntaan menevältä kaistalta.

Pelastuslaitoksen tiedoissa ei ole, että kukaan olisi loukkaantunut onnettomuuksissa vakavasti. Ensihoito kuljetti neljä henkilöä saamaan jatkohoitoa.

Onnettomuuksiin johtaneet syyt eivät ole vielä tiedossa, mutta pelastuslaitoksen mukaan tien pinta oli tapahtuma-aikaan liukas.

– Yöllä on ollut pakkasta ja tienpinta on paikoitellen jäinen. Jään päällä voi olla myös vettä, kun lämpötila on alkanut nousta, sanoo päivystävä palomestari Ari Soppela.

Pelastuslaitos muistuttaa, että tiet voivat olla yöpakkasten jälkeen liukkaita. Kemi-Tornion moottoritiellä ei ole enää vaihtuvanopeuksisia liikennemerkkejä, mikä voi ajoittain antaa väärän kuvan turvallisesta ajonopeudesta.

Onnettomuudet haittasivat aamulla liikennettä, mutta nyt tilanne on palautumassa normaaliksi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 14.10. kello 10.00