Hyppää sisältöön

Yläkoululaisten tulevaisuusaiheinen kirjoituskilpailu avautui koko Suomessa – kilpailuun saa apua kirjoitustyöpajoista

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kirjoittajayhdistys Paltta järjestää syksyn aikana kirjoitustyöpajoja, joissa nuoret voivat valmistautua ensi vuoden puolella päättyvään tulevaisuusaiheiseen kirjoituskilpailuun.

Kaakkoissuomalaisille nuorille on avautunut kirjoituskilpailu, johon voi osallistua ensi vuoden tammikuun loppuun saakka. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Kuusisalo / Yle

Suomen yläkoululaisille on avattu valtakunnallinen kirjoituskilpailu, jonka aiheena on tulevaisuus: "Lauantai 1.4.2052".

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kirjoittajayhdistys Paltta järjestää kilpailun yhteistyössä kirjastojen kanssa.

Tarkoituksena on innostaa yläkouluikäisiä nuoria kirjoittamaan ja edistää heidän kirjoitus- ja lukutaitoaan sekä kirjallisuuden harrastamistaan.

Kirjoituskilpailu on avoinna ensi vuoden tammikuun loppuun saakka, ja tulokset julkistetaan keväällä.

Kilpailun tyylilaji on vapaa. Kirjoitus voi olla vaikkapa tarina, päiväkirjan sivu, kirje, mielipidekirjoitus, runoa tai räppiä.

Kilpailuun saa apua kirjoitustyöpajoista, joita järjestetään syksyn aikana Kouvolassa, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Imatralla.

Kilpailun voittajat valitsee raati, johon kuuluu kolme kirjoittamisen ammattilaista eli kirjailija Annamari Marttinen Lappeenrannasta, kirjailija Jukka Behm Kouvolasta ja suomen kielen opettaja Sinikka Vuento Lappeenrannasta.

Parhaat kirjoitukset palkitaan raha- ja kirjapalkinnoilla ja julkaistaan myös netissä ja tai kirjana.

Kirjoitukset voi lähettää nimimerkillä varustettuna osoitteeseen nuortenkirjoituskilpailu.paltta@gmail.com tai postitse osoitteeseen Kouvolan kaupunginkirjasto, Salpausselänkatu 33, 45100 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu"

Korjaus 15.10. klo 6.57: Korjattu jutun otsikko ja tekstiä: kyseessä on valtakunnallinen kirjoituskilpailu, ei vain Kaakkoa koskeva.