Sairaalahoitoon joutunut Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa myös kahdesti rokotettuja – neljä koronapotilasta tehohoidossa Pohjanmaalla

Useita koronavirustartunnan saaneita henkilöitä on tällä hetkellä hoidettavana pohjalaismaakuntien sairaaloissa. Vaasan sairaanhoitopiirissä peräti neljä on tehohoidossa.

Vaasan keskussairaalan johtajaylilääkäri kertoo, että sairaala on kuormittunut koronapotilaiden suuren määrän vuoksi. Arkistokuva. Kuva: Jarkko Heikkinen / Yle

Pohjalaismaakuntien sairaaloissa Seinäjoella, Vaasassa ja Kokkolassa on tällä hetkellä hoidettavana useita koronavirustartunnan saaneita potilaita. Juuri nyt vaikein tilanne on Vaasan keskussairaalassa, jossa koronapotilaita on seitsemän.

Heistä neljä on hoidettavana teho-osastolla. Johtajaylilääkäri Peter Niemisen mukaan sairaala kärsii voimakkaasta kuormituksesta, sillä koronapotilaiden hoitaminen kuormittaa sairaanhoitoa tavanomaista enemmän.

– Kyllä terveydenhuollon kantokyky rupeaa olemaan jo vähän koetuksella, Nieminen arvioi.

Koronapotilaiden määrä Keski-Pohjanmaalla sen sijaan on vähentynyt. Vielä viime viikon perjantaina hoidettavana oli ennätyksellisen suuri määrä, kahdeksan koronapotilasta. Potilaiden määrä on nyt enää kaksi.

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkosen mukaan yhtä koronapotilasta hoidetaan tehohoidossa.

Seinäjoen keskussairaalassa hoidettavana on viisi potilasta. Tämän lisäksi Etelä-Pohjanmaan alueen terveyskeskusten vuodeosastoilla on hoidettavana toiset viisi potilasta.

Sairaalahoidossa pääosin rokottamattomia

Sairaalahoitoon on joutunut pääosin rokottamattomia tai vain yhden koronarokotteen saaneita henkilöitä. Joukossa on alueen jokaisessa sairaalassa kuitenkin myös heitä, jotka ovat ottaneet täyden kahden rokotteen rokotesarjan.

Vaasan Peter Niemisen mukaan Vaasassa sairaalahoidossa on ollut ainakin yksi kahdesti rokotettu potilas.

– Siellä on ollut vakavia perustauteja taustalla, jolloin vastustuskyky on ollut heikompi. Siksihän näille riskiryhmäläisille nyt kolmatta rokotusta annetaan, Nieminen kertoo.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun 14.10. kello 23 saakka.

14.10. kello 14.18 Keski-Pohjanmaan osalta sairaalassaolijoiden määrä korjattu kahdeksi kolmen sijaan Soiten tuoreimman tiedon perusteella.