1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Björn Wahlroos

Björn Wahlroos TV1:n Ykkösaamussa – mitä haluat kysyä?

Suomessa kartelli ei ole rikos toisin kuin monissa muissa EU-maissa. Kilpailuasioista vastaava työministeri Tuula Haatainen (sd.) ei sulje pois kartellien viemistä rikoslakiin myös Suomessa. Mitä sanoo UPM:n ja Sampo-konsernin hallitusten puheenjohtaja?

UPM:n ja Sampo-konsernin hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos on TV1:n Ykkösaamun suorassa lähetyksessä lauantaina 16.10. klo 10.05. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Euroopan komissio teki yllätystarkastukset UPM:n, Stora Enson ja Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren tiloihin viime tiistaina. Komissio epäilee kansainvälistä sellukartellia. Miten UPM:n hallituksen puheenjohtaja reagoi tarkastukseen?

Sellun hinta on viime kuukausina noussut voimakkaasti. Mikä vaikuttaa sellun hintaan tällä tavoin?

Työntekijät ovat huolissaan työehtosopimusten yleissitovuuden puolesta. Miltä yleissitovuuden tulevaisuus ylipäänsä näyttää?

Kiky oli yhtä kuin sisäinen devalvaatio, ja se tarkoittaa kustannusten laskemista ja kustannuskilpailukyvyn nostamista. Juha Sipilän (kesk.) johtamalle edelliselle hallitukselle se kävi polittisesti kalliiksi. Miten Suomen kilpailukyky voi nyt?

Nuoret ovat yhteiskunnassa aloitteellisia ja rohkeita muutostarpeen esilletuojia. Elokapina tekee sitä nyt. Mitä mieltä olette ympäristöliikkeen toimista?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 16.10. klo 10.05 on Sampo-konsernin ja UPM:n hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Wahlroosille voi lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella tv1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.