Eläkeläisten rekrytointi työelämään alkaa Forssassa

Eläkeliitto järjestää yhdessä Forssan Yrittäjien kanssa maan ensimmäisen rekrytilaisuuden Forssassa ensi viikolla. Seutukunnalla on huutava pula työntekijöistä monilla aloilla.

Hankkeen tavoitteena on lisätä eläkeläisten tuloja ja kannustaa jatkamaan työuraa. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Lounais-Hämeessä rekrytoidaan eläkeläisiä työelämään. Eläkeliitto ja Forssan Yrittäjät etsivät halukkaita eläkeläisiä eri yritysten palkkalistoille, sillä seutukunnalla on huutava pula työntekijöistä monilla aloilla.

Eläkeliitto järjestää yhdessä Forssan Yrittäjien kanssa maan ensimmäisen rekrytilaisuuden Forssassa ensi viikolla. Ulla Lövholm Forssan Yrittäjistä kertoo, että tilaisuudessa työtä harkitsevilla eläkeläisillä on mahdollista viritellä myös työsuhteita yritysten kanssa.

– On paljon eläkeläisiä, jotka tekevät mielellään töitä ja joita monet työnantajat mielellään palkkaavat töihin. Yrityksillä on alasta riippumatta nyt huutava pula työntekijöistä, kertoo Ulla Lövholm.

– Tilaisuuteen tulee paikalle kaksikin rekrytointifirmaa. Toinen etsii työvoimaa terveydenhuollolle ja toinen välittää työntekijöitä kaikille aloille. Tilaisuuteen on tulossa myös useita yrityksiä, joihin voi tutustua suoraan.

Moni eläkeläinen tekee työtä jo nyt

Eläkeliiton toiminnanjohtaja Anssi Kemppi kertoo, että jatkossa eläkeläisiä rekrytoidaan myös esimerkiksi Lahdessa.

Eläkeläisten halukkuus olla työelämässä on suurta. Eläkeliitto kysyi viime vuonna viideltä tuhannelta eläkeläiseltä, tekevätkö nämä eläkkeen lisäksi söitä. Kyselyyn vastasi 900 eläkeläistä. Heistä lähes 70 prosenttia kertoi tekevänsä työtä eläkkeellä ollessaan. Sijaisuuksia tai keikkatöitä teki työtä tekevistä noin kolmannes.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.