1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen yliopisto

Opiskelijoiden vetoomus tehosi: Tampereen yliopisto palauttaa normaalit kulkuoikeudet kampuksille

Kulkuoikeuksia oli määrä rajoittaa vuoden vaihteeseen asti, mutta opiskelijoiden aktiivisuus nopeutti koronarajoitusten purkua. 24/7 -tilojen käyttörajoitukset poistuvat lokakuun 25. päivä.

Yle kertoi opiskelijoiden vetoomuksesta maanantaina. Tuolloin kasvot opiskelijoiden huolelle antoi muun muassa Tampereen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Iiris Taubert. Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereen korkeakouluyhteisön pandemiaryhmä on muuttanut päätöstään yliopiston kampusten kulkurajoituksista.

Yliopiston sisäisessa tiedotuskanavassa julkaistun viestin mukaan niin sanotut 24/7 -tilat avataan opiskelijoille jo syyslomaviikon jälkeen, maanantaina 25. lokakuuta.

Korkeakouluyhteisön alkuperäisen EXIT-suunnitelman mukaan tilat olisivat olleet vuoden loppuun asti auki vain kello 7.30–22.00.

Rehtori Mari Walls sanoo viestissä, että aikataulun nopeuttamisen taustalla ovat Suomessa nopeasti edennyt yhteiskunnan toimintojen avaaminen ja erityisesti opiskelijoiden viestit asiassa ja heidän kanssaan käydyt keskustelut.

– Näissä viesteissä on käynyt ilmi voimakas tarve EXIT-suunnitelmassa määriteltyä nopeammalle tilojen avautumiselle. Tähän tarpeeseen pandemiaryhmä on nyt opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opiskeluedellytysten tukemiseksi reagoinut ja tarkentanut aikataulutusta, Walls sanoo.

Walls korostaa viestissä, että 24/7-alueiden avautuessa on edelleen tärkeää noudattaa vastuullisesti yhteisön terveysturvallisuusohjeistuksia.

– Kampukselle tullaan vain täysin terveenä, noudatetaan viranomaisten ja korkeakoulujen antamia ohjeita sekä huolehditaan käsihygieniasta ja noudatetaan sisätiloissa maskisuositusta.

Opiskelijat olivat suunnitelleet täksi illaksi tempausta, jossa opiskelijat olisivat kello 22, ovien sulkeutuessa, siirtyneet Hervannan ja keskustakampuksen pihalle opiskelemaan. Nyt tempaus on suurimmilta osiltaan peruttu.

Lue myös:

Opiskelijat haluavat Tampereen kampukset auki, mutta kulkurajoitukset pysyvät – "Baarissa saa olla neljään asti, mutta yliopistolla ei"