Säästöjen etsiminen jatkuu: Mikkelin kaupunginorkesteri nostaa lippuhintoja

Mikkelin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti nostaa lippuhintoja osana orkesterin säästötoimia. Hintojen korotus on vain yksi keino, jolla orkesterin lakkauttaminen pyritään estämään.

Mikkelin kaupunginorkesteri on aktiivisesti etsimässä keinoja, joilla se pystyisi jatkamaan toimintaansa. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Mikkelin kaupunginorkesteri joutuu nostamaan lippuhintoja saavuttaakseen sille asetetut taloudelliset tavoitteet.

Kaupunginorkesterin intendentti esitti alunperin euron korotusta kaikkiin lippuryhmiin.

Kaupungin hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta korotti hintoja kuitenkin enemmän: vuoden alusta euron lisä koskee lasten konsertteja, kamarimusiikkiliput ovat kaksi euroa kalliimpia ja koko orkesterin konserteista maksetaan 2,5 euroa enemmän.

Reippaammat korotukset nostavat saatavat lisätulot reilusti yli 10 000 euroon. Tämän lisäksi orkesteria velvoitetaan kehittämään toimintaansa kannattavampaan suuntaan.

– Orkesteri on ollut aktiivinen etsimään ratkaisuja tähän tilanteeseen. Tulossa on yhteistyötä muiden tahojen kanssa ja olemme kehottaneet orkesteria pohtimaan konserttien rahoitusta, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Anu Kokkonen (kesk.).

Samassa kokouksessa lautakunta päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, ettei Mikkelin kaupunginorkesteria lopeteta, kuten kireän taloustilanteen takia on suunniteltu. Kokkonen kuitenkin myöntää olevan mahdollista, ettei hyvinvoinnin ja osallisuuden toimiala pääse hallituksen esittämiin säästötavoitteisiin.

– Meidän toimialalta on supistettu kokoajan, kun esimerkiksi kirjastoja on suljettu. Pitää miettiä, missä menee raja, ettei voi enää säästää. On selvää, että näitäkin palveluja tarvitaan, Kokkonen sanoo.