Hyppää sisältöön

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: salasanaa kannattaa myös jakaa yllätysten varalle, Viking Sallyn poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviä ratkaisuja

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Mikko Savolainen / Yle

Yhdistyksen toiminnanjohtaja kuoli ja vei mukanaan kaikki salasanat – 1600 tiedostoa jäi piiloon lopullisesti: "Jouduimme rakentamaan homman aivan alusta"

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen salasanat jäivät pimentoon, kun järjestön ainoa työntekijä yllättäen kuoli. Järjestöjen tulisi huolehtia, että tärkeät tiedot olisivat usean ihmisen saatavilla.

Kuva: Antti Haanpää / Yle

Emmi Nuorgamin kolumni: Kuka suojelisi lasta heteronormilta?

Vauvakaverusten kutsuminen rakastavaisiksi on karhunpalvelus lapsen kasvulle. Turvallisessa kasvuympäristössä lapset ja teinit saavat itse valita ihastuksensa kohteet, kirjoittaa Emmi Nuorgam. Kolumnin voi myös kuunnella.

Kuva: MOT / Riikka Kurki

MOT:n selvitys paljastaa ongelmia Viking Sallyn poliisitutkinnassa – murhasta epäillyn tunnustus kirjattiin ylös erikoisessa "kuulustelussa" vasta neljä vuotta myöhemmin

Tanskalaisrikollinen houkutteli suomalaispoliisit erikoiseen peliin ja joutui syytteeseen Viking Sallyn murhajutussa. Poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviltä vaikuttavia ratkaisuja.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tutustui puolustustarvikenäyttelyyn Pjongjangissa lokakuussa 2021. Kuva: EPA/KCNA

Pohjois-Koreasta paennut vakooja BBC:lle: Vainoharhaisen Kim Jong-unin luksuselämää rahoitetaan huumekaupalla

Etelä-Koreaan paennut vakooja väittää, että Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin loistelias elämäntyyli merkkivaatteineen ja luksusautoineen rahoitetaan pitkälti laittomuuksilla, kuten ase- ja huumekaupalla. Maanpaossa elävä korkea-arvoinen upseeri valotti Pohjois-Korean johtajan henkilökulttia BBC:lle antamassaan haastattelussa.

Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Janne Saarikiven kolumni: Tähän pöytään suomenkielinen ruokalista, ja ilman huippuosaajaa, kiitos

Englanninkielisen palvelun lisäämisessä ei ole kyse kansainvälisyydestä. Kyse on siitä, että työpaikat jakaantuvat halpoihin , joihin kelpaa kuka tahansa maahanmuuttajakin. Ja hienojen ihmisten kansainvälisiin töihin, kirjoittaa kielentutkija Janne Saarikivi. Kolumnin voi myös kuunnella.