Koronapassin vastustajat osoittavat mieltään Eduskuntatalolla – paikalla noin 250–300 henkilöä

Eduskunta äänestää koronapassin käyttöönotosta tänään. Passia voidaan alkaa edellyttää perjantain ja lauantain välisenä yönä alueilla, joilla on voimassa olevia koronarajoituksia.

Liliia Kiefieli osoitti mieltään koronapassia vastaan Eduskuntalon edessä. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Koronatoimia vastustava Vapauden puolesta -liike osoittaa mieltään tänään Eduskuntatalolla. Mielenilmaus alkoi kello 11 jälkeen aamupäivällä, ja sen on määrä jatkua kello 14 saakka.

Mielenosoituksella vastustetaan niin sanotun koronapassin käyttöönottoa.

Poliisin mukaan tunnelma Eduskuntatalon edustalla oli kello 12 aikaan rauhallinen, ja paikalla oli noin 250–300 henkilöä.

Koronapassi voidaan ottaa käyttöön jo lauantain vastaisena yönä

Eduskunta hyväksyi koronapassin käyttöönottoa koskevan lakiehdotuksen sisällön tiistaina. Eduskunta äänestää lain hyväksymisestä tänään perjantaina.

Se tarkoittaa, että koronapassi on mahdollista saada käyttöön jo perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Passin perustarkoitus on se, että esimerkiksi ravintolat ja sisäliikuntapaikat voivat välttää koronarajoitukset, jos ne edellyttävät passia asiakkailtaan.

Yritykset voivat itse valita, haluavatko ne vaatia passeja asiakkailta. Jos esimerkiksi ravintola ei vaadi passeja asiakkailta, voimassa olevat rajoitukset säilyvät voimassa.

Koronapassia voidaan vaatia ensinnäkin baareissa, yökerhoissa ja ruokaravintoloissa.

Yleisötilaisuuksissa passia voidaan edellyttää esimerkiksi teattereissa, messuilla ja konserteissa. Sama koskee museoita, taidenäyttelyitä ja vastaavia kulttuuritiloja.

Liikuntapaikoista passia voivat vaatia esimerkiksi kuntosalit, ryhmäliikuntatilat ja muut sisäliikuntapaikat sekä lasten sisäleikkipuistot. Listaan lukeutuvat myös uimahallit ja kylpylät.

Passia voivat lisäksi vaatia asiakkailtaan esimerkiksi sisätiloissa olevat eläintarhat tai huvipuistot.

Koronapassi edellytetään 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta vain alueilla, joilla on voimassa koronarajoituksia.

Lue myös: