Hyppää sisältöön

Mikkeli aikoo valittaa Otavan Opiston miljoonien eurojen valtionosuuden takaisinperinnästä korkeimpaan hallinto-oikeuteen – uutta dokumentaatiota löytynyt

Kaupunginhallitus päättää valitusluvan anomisesta ensi maanantaina.

Kuva: Niko Mannonen / Yle

Mikkelin kaupunki harkitsee valitusluvan hakemista Otavan Opiston valtionapujupakkaan liittyen. Kaupunki on aiemmin kertonut aikomuksistaan valittaa asiasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kaupunki on esityslistan (siirryt toiseen palveluun) perusteella löytynyt tapaukseen liittyen lisädokumentaatiota, kuten esimerkiksi sähköpostiviestejä ja keskustelumuistioita.

Opetusministeriö on vaatinut kaupungilta reilua 13 miljoonaa euroa takaisin väärin perustein myönnettyjen valtionosuuksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö perii rahoja, koska ministeriön tulkinnan mukaan lukiokoulutusta oli annettu Otavan Opistossa aiemmin selvästi isommalle joukolle oppilaita kuin oli lupa.

Mikkelin kaupunki on tulkinnut asiaa toisin. Löytyneen lisädokumentaation avulla asia pyritään vahvistamaan myös oikeudessa.

Mikkelin kaupunki oli aiemmin valittanut Itä-Suomen hallinto-oikeuteen valtionosuuksien takaisin perinnästä, mutta tuolloin oikeus päätyi ministeriön kannalle.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: