Vaasasta pääsee jälleen suoralla lomalennolla etelään – ensimmäinen lento Rhodokselle lauantaina

Rhodoksen syyslomamatkan jälkeen joulukuussa alkavat suorat lennot Kanarialle. Myös reittilentojen määrä Helsinkiin lisääntyy. Joulukuussa lentoja on kaksi päivässä, mikäli kysyntää riittää.

Vaasasta pääsee jälleen suoraan etelään. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Ulrica Lövdahl

Vaasan lentoasemalta lähtee huomenna lauantaina lomalento Rhodokselle. Kyseessä on ensimmäinen suora lomalento Vaasasta yli puoleentoista vuoteen.

Vaikka suora lento Rhodokselle on poikkeus syysloman takia, on lentojen määrä jatkua joulukuun puolenvälin jälkeen. Sillon matkoja on tarjolla Kanariansaarille.

Finavian Länsi-Suomen aluejohtaja Juha Aaltonen on mielissään kun lentomatkustaminen vihdonkin osoittaa elpymisen merkkejä.

– Hyvältä näyttää. Ensi vuoden puolella lentomatkustaminen vilkastuu entisestään.

Myös Finnair aikoo reittilentojen määrää on tarkoitus kasvattaa porrastetusti marras- ja joulukuussa, edellyttäen että reiteille riittää matkustajia.

Tällä hetkellä Finnair lentää Vaasasta Helsinkiin seitsemän kertaa viikossa. Marraskuussa lentojen määrä nousee yhteentoista viikossa, ja joulukuussa lennetään jo keskimäärin kaksi lentoa päivässä.

– Näin myös Finavialle on ilmoitettu. Vaasassa on potentiaalia, mutta se edellyttää että reittejä käytetään ja matkustushalukkuutta riittää, Aaltonen toteaa.