SK: Perussuomalaiset nosti syytteen kuntavaalimainosten poistamisesta

Poliisi ei kesällä aloittanut esitutkintaa perussuomalaisten tekemästä rikosilmoituksesta. Suomen Kuvalehden mukaan syyskuussa jätetyn haastehakemuksen asianomistajiksi on merkitty puolue ja perussuomalaisten Helsingin piiriyhdistys.

Helsingin kaupungin liikennelaitos poisti pysäkeiltään perussuomalaisten vaalimainokset, joissa vihjattiin kaupungin suosivan maahanmuuttajia vuokra-asuntojen myöntämisessä. Kuva: Sini Järnström/ Yle

Perussuomalaiset on nostanut rikossyytteen Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) toimitusjohtajaa Ville Lehmuskoskea vastaan, kertoo Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun).

Syytettä ajavat haastehakemuksen perusteella puolue ja perussuomalaisten Helsingin piiriyhdistys.

Rikossyytteen taustalla on viimekesäinen vaalimainoskohu. HKL päätti kesällä poistaa liikennevälineistään ja bussipysäkeiltään perussuomalaisten vaalimainoksen, jossa vihjattiin kaupungin suosivan maahanmuuttajia vuokra-asuntojen myöntämisessä. Puolue syyttää Lehmuskoskea virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Perussuomalaiset teki jo kesäkuussa mainosten poistamisesta tutkintapyynnön Helsingin poliisille. Poliisi kuitenkin päätti nopeasti, ettei esitutkintaa aloiteta.

Asianomistaja voi lain mukaan nostaa rikossyytteen itse, jos syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta tai mikäli poliisi on päättänyt olla aloittamatta esitutkintaa rikosilmoituksesta tai keskeyttänyt esitutkinnan.