Rakastetun Ransu Karvakuonon näyttelijä Pertti Nättilä on kuollut

Ylen Pikku Kakkosen Ransu-koiralle äänen antanut Nättilä kuoli 87-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana.

Pertti Nättilä ja Ransu Karvakuono kuvattuna vuonna 2017. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Ylen Pikku Kakkosen rakastettua Ransu Karvakuonoa näytellyt Pertti Nättilä on kuollut 87-vuotiaana.

Ylen TV2:sen lastentoimituksen päällikkönä ennen eläköitymistään työskennellyt Nättilä toimi Ransun äänenä Pikku Kakkosen alkuajoista alkaen eläköitymiseensä saakka.

Asiasta kertoo Nättilän poika Teppo Nättilä Facebookissa.

– Rakas isäni Pertti Nättilä nukkui rauhallisesti pois Pirkkalassa eilen lauantai-iltana, pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Suru on suunnaton ja ikävä suuri, poika Teppo Nättilä kirjoittaa.

Pertti Nättilä syntyi vuonna 1934 Viipurissa. Ennen mittavaa televisiouraansa hän toimi mainosvalokuvaajana. Televisioon hän siirtyi 1959 silloiseen Tamvisioon. Yleisradion hankittua Tamvision Nättilä eteni TV2:n apulaistuotantopäälliköksi ja edelleen Tampereella viihde-, lasten- ja nuortenohjelmien toimitusten päälliköksi.

Nättilä loin pitkän ja merkittävän uran Ransu-ohjelmien lisäksi näyttelijänä, ohjaajana ja tuottajana. Nättilä ohjasi muun muassa Rintamäkeläiset-sarjaa ja Heikki ja Kaija -komediasarjaa sekä Pelle Hermannia. Lisäksi hän ohjasi lukuisia televisioelokuvia. Tuottajaksi kansainvälinen elokuvatietokanta IMDb listaa hänet kaikkiaan 41 tuotannossa.

Alla olevalla videolla 30-vuotias Ransu Karvakuono kertoo urastaan ja elämästään haastattelussa vuonna 2008.

Ransu-koira seikkailee yhä myös Ylen Elävässä arkistossa (siirryt toiseen palveluun). Alla olevalla videolla karvakuonot viettävät ensimmäistä jouluaan vuonna 1978.

Lue myös:

Lisää keskikokoisesta videonoutaja Ransusta Ylen Elävässä arkistossa.