VPS tähtää seuraavaksi eurokentille – Veikkausliigaan nousun uskotaan vauhdittavan uuden nurmen saamista kotistadionille

Seura jatkaa myös talouden tervehdyttämistä ja pelaajapolun luomista junioritasolta jopa edustukseen saakka.

VPS varmisti nousun Veikkausliigaan vakuuttavalla voitolla lauantaina Helsingissä. Juhlan aika on lauantaina. Kuva: Arash Matin / Yle

Vaasan Palloseuran tavoitteet eivät loppuneet lauantaina varmistuneeseen paluuseen Veikkausliigaan.

Hallituksen puheenjohtajan Timo Harrin listalla ovat edelleen talouden saaminen kestävälle pohjalle, pelaajapolun luominen junioreista edustukseen saakka sekä paluu eurokentille.

Talouden tervehdyttäminen ja pelaajapolun rakentaminen ovat pitkiä prosesseja, mutta eurokentille nousulle on selkeä tavoite: vuosi 2024, jolloin seura täyttää 100 vuotta.

– Europeleihin paluu ei ole helppo tie, mutta ensimmäinen vaihe eli nousu Veikkausliigaan on nyt toteutettu. Voisi sanoa, että seurataan projektisuunnitelmaa, sanoo Timo Harri.

VPS varmisti Ykkösen voiton ja nousun liigaan lauantaina voittamalla Helsingissä Gnistanin 4-1. Nousua juhlitaan ensi lauantaina kotistadionilla Vaasassa, kun VPS kohtaa derbyssä Jaron.

– Totta kai tuntuu hienolta. Kauden alussa asetettiin yksi selkeä, urheilullinen tavoite ja se saavutettiin, sanoo Harri.

Nyt seura jatkaa muiden tavoitteiden saavuttamista. Timo Harri nosti hallituksen puheenjohtajaksi noustuaan runsas vuosi sitten esiin kolme asiaa, joista eurokentille paluu on yksi.

Toinen on talouden tervehdyttäminen. Nousu lähes konkurssin partaalta etenee oikeaan suuntaan, mutta tarkkoja tunnuslukuja Harri ei kerro.

Viime kausi oli lievästi voitollinen aiempien tappiokausien jälkeen. Tänä vuonna todennäköisesti jäädään hieman tappiolle.

– Tavoite oli saada talous kestävälle pohjalle. Silloin nopeat pikavoitot eivät välttämättä ole oikea ratkaisu, sanoo Harri.

Kolmas Harrin tavoitteista oli vahvistaa vaasalaista jalkapalloa luomalla pelaajapolku alueen pelaajille. Akatemian toimintaan on satsattu puolitoista vuotta, jotta saataisiin rakennettua puuttuva palanen juniorien ja edustuksen väliin.

Vaasassa peliolosuhteet ovat Harrin mukaan liigaa ajatellen kokonaisuutena huippuluokkaa. Nurmi on kuitenkin jo siinä kunnossa, ettei se kelpaa Fifalle. Keskustelut kaupungin kanssa ovat meneillään, ja vaihtamisesta on suunnitelmia, mutta ei vielä päätöksä.

– Voisin kuvitella, että liigaan nousu ei ainakaan vaikeuta päätöstä nurmen vaihtamisesta, sanoo hallituksen puheenjohtaja Timo Harri.

Myös valmennuksen kanssa on käyty neuvotteluja jatkosta. Liigajoukkuetta lähdetään rakentamaan, kun päävalmentaja on nimetty.

Liiganousuun VPS:n johdatti Jussi Nuorela. Aiemmin akatemiajoukkueen valmentajana ja edustusjoukkueen apuvalmentajana toiminut Nuorela korvasi Jukka Karjalaisen.