Hyppää sisältöön

Ikäihmisten digipalveluiden kehittäminen alkaa Oulussa – jatkossa ohjaus- ja neuvontapalvelujen malli voitaisiin monistaa koko Pohjois-Pohjanmaalle

Hyvinvointialuetta valmisteleva POPsote on kehittämässä Pohjois-Pohjanmaalla sähköistä ohjaus- ja neuvontapalvelua aluksi Ouluun, mutta malli voisi levitä myös ympäri maakuntaa.

Kehitteillä olevaan Digi-Ainoon halutaan koota laajasti oululaisten ikäihmisten ja heidän läheistensä tarvitsemaa tietoa tarjolla olevasta tuesta ja avusta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Ouluun ollaan luomassa ikäänty­neille ja heidän läheisilleen sähköinen, ajasta ja paikasta riippumaton Digi-Aino ohjaus- ja neuvon­ta­palvelu.

Nyt Oulun alueella kehitettävä palvelu on mallinnettavissa koko Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella, kertoo POPsoten aluekehittäjä Katri Ylitalo.

Yli 65-vuotiailta oululaisilta ja heidän läheisiltään kysytään parhaillaan verkossa (siirryt toiseen palveluun) kehittämisehdotuksia ja odotuksia palvelulle. Kyselyyn voi vastata lokakuun loppuun asti.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta valmisteleva POPsote kysyy kehittämisideoita myös alan ammattilaisilta.

Oulun palvelussa tarkoituksena on koota paitsi kaupungin myös yksityisten toimijoiden ja järjestöjen ikäihmisten palveluja samaan paikkaan. Näin tarpeellisen tiedon haku helpottuu entisestään.

– Tieto ei olisi niin pirstaleisena kuin tällä hetkellä on. Digi-Aino auttaisi ikäihmistä tai läheistä tiedon löytämisessä ja se voisi tavallaan tarjota ennalta ehkäisevää näkökulmaa tuen ja avun hakemiseen, sanoo Ylitalo.

Ylitalon mukaan myös sote-alan ammattilaisille voisi olla Digi-Ainosta apua tiedonhakuun.

Digi-Ainon kehittämistyö on vasta alkuvaiheessa, joten palvelun tarkkaa toteuttamisaikataulua ei ole lyöty lukkoon.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.