Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kasvaa – ero kuukauden takaiseen runsas sata

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 218 potilasta, kun kuukausi takaperin sairaalahoitoa tarvitsi alle sata. Sairaalahoidossa tällä hetkellä olevista potilaista tehohoidossa on 33.

Koronapotilasta hoidettiin Tyks:in teho-osastolla 14. lokakuuta. Kuva: Arash Matin / Yle

Suomessa on maanantain ja viikonlopun aikana todettu 1 310 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Perjantaina uusia tartuntoja raportoitiin 723.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut kuluneen kuukauden aikana tasaisesti. Tänään maanantaina sairaalahoidossa on 218 potilasta, mikä on runsaat parikymmentä enemmän kuin perjantaina ja runsas sata enemmän kuin kuukausi takaperin, jolloin sairaalahoidossa oli 78 potilasta.

Sairaalahoidossa tällä hetkellä olevista potilaista tehohoidossa on 33.

Perjantain jälkeen Suomessa on kerrottu neljästä uudesta koronakuolemasta. Kaikkiaan koronavirukseen liittyviä kuolemia on Suomessa raportoitu 1 120 kappaletta.

Ilmaantuvuusluku kohonnut hieman

Koronan ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon ajalta on 137 sataa tuhatta asukasta kohti. Kaksi viikkoa aiemmin taudin ilmaantuvuus oli 120.

Suomen korkein ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon ajalta on Päijät-Hämeessä, missä ilmaantuvuus on 248 sataa tuhatta asukasta kohti.

Matalin ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon ajalta on Itä-Savossa, 12,5 sataa tuhatta asukasta kohti. Tartuntojen lukumäärä kuluneelta kahdelta viikolta on puolestaan 7 626, mikä on vajaat sata tartuntaa vähemmän kuin edeltävän kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana Suomessa on todettu kaikkiaan 15 1207 koronavirustartuntaa.

Suomi joutui kasvaneiden tartuntamäärien vuoksi viime viikolla Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskuksen (ECDC) punaiselle listalle niiden maiden joukkoon, joihin matkustamista ei suositella.

Rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneistä suomalaisista on 75,7 prosenttia. Kahdesti rokotettujen osuus on 66,6 prosenttia.