Alaikäisiin kohdistuneet epäillyt törkeät seksuaalirikokset syyteharkintaan – epäiltyinä kaksi FC Atlantiksen entistä pelaajaa

Helsingin poliisi on tutkinut kesällä tapahtuneita epäiltyjä törkeitä seksuaalirikoksia, joihin liittyen Helsingin käräjäoikeus vangitsi kolme henkilöä 21. heinäkuuta.

Epäiltyihin rikoksiin liittyen on edelleen vangittuna kaksi henkilöä.  Kuva: Silja Viitala / Yle

Helsingin poliisilaitoksella tutkittavana olleet törkeät alaikäisiin kohdistuneet seksuaalirikokset ovat siirtyneet syyteharkintaan.

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee kolmea henkilöä kolmeen alaikäiseen uhriin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista.

Heinäkuussa uutisoitiin, että kaksi epäillyistä on helsinkiläisen Atlantis FC -jalkapallojoukkueen pelaajia. Joukkueen valmentajan mukaan henkilöt eivät enää pelaa joukkueessa.

Epäiltyihin rikoksiin liittyen on edelleen vangittuna kaksi henkilöä.

– Yksi henkilö on vangittu epäiltynä törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Toinen vangittu henkilö on epäiltynä kahdesta törkeästä raiskauksesta. Kolmas epäilty ei ole enää vangittuna, mutta hän on edelleen epäiltynä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös: