Hyppää sisältöön

Vaasan sairaanhoitopiirissä otettiin THL:n suositus kolmansista rokoteannoksista yli 60 -vuotiaille tyytyväisenä vastaan

Vaasan sairaanhoitopiirissä on hyvät valmiudet aloittaa kolmannet rokotukset THL:n suositusten mukaan pian. Asia laitetaan sairaanhoitopiirissä heti vireille.

THL:n suositus kolmansista roteannoksista on hyvä ja sitä on odotettu, sanoo infektioylilääkäri Juha Salonen. Kuva: Yle/Markus Bergfors

Vaasan sairaanhoitopiirissä tervehditään ilolla THL:n päätöstä kolmansista rokoteannoksista. Päätöstä kolmansisa rokotuksista on Vaasan sairaanhoitopiirissä jo odotettu.

- Päätös on hyvä ja sitä on odotettu, sanoo Infektioylilääkäri Juha Salonen Vaasan keskussairaalasta.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on hyvät valmiudet aloittaa kolmannet rokotukset pian. Asia laitetaan sairaanhoitopiirissä heti vireille, rokotteitakin on Vaasan sairaanhoitopiirissä ollut hyvin saatavilla.

THL kertoo tänään suosittelevansa kolmansia koronarokoteannoksia kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille.

Kolmas koronarokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Kolmansissa annoksissa hyödynnetään Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteita. Ensisijaisesti suositellaan samaa valmistetta, jolla rokotettava on saanut myös toisen annoksen, mutta tarvittaessa voidaan tarjota myös toista valmistetta.