Alkoholia juovista ja myyvistä nuorista heräsi huoli Lohjalla – nuorisotyöntekijöitä lisätty viikonlopuiksi

Nuorisotyöntekijöitä on lisätty alueelle viikonloppuisin. Lähiviikkoina myös vanhempia on kutsuttu pohtimaan, miten aikuisten näkyvyyttä alueella voitaisiin vielä yhdessä lisätä.

Nuorison päihteiden käyttöä on havaittu Ojamon koulun alueella. Arkistokuva koulusta vuodelta 2020. Kuva: Matti Myller / Yle

Lohjalla Ojamon alueella nuorisotyöntekijät, kouluhenkilökunta ja nuorten vanhemmat ovat huolissaan nuorison päihteiden käytöstä.

Nuorten keskuudessa on havaittu etenkin alkoholin ja mahdollisesti kiljun juontia ja myyntiä.

– Olemme toistuvasti jalkautumisen yhteydessä tavanneet jonkin verran päihtyneitä teini-ikäisiä nuoria. Tällaista käyttäytymistä on havaittu etenkin tämän syksyn aikana, kertoo Ojamon alueen vastaava nuoriso-ohjaaja Jouni Silventoinen.

Silventoisen mukaan nuoria kokoontuu kerrallaan kymmenkunta, joista kaikki eivät kuitenkaan käytä alkoholia. Hänen mukaansa kyse on usein samoista henkilöistä.

– Valtaosa nuorista, joita kohtaan esimerkiksi nuorisotiloissa, käyttäytyy todella hyvin. Kyseessä on pieni, mutta näkyvä joukko, jotka käyttävät päihteitä, hän toteaa.

Silventoisen mukaan tilanteen ratkaisemiseksi Ojamon nuorisotilan henkilöstöä on lisätty viikonlopuiksi.

– Lisäksi erityisnuorisotyön kanssa jalkaudutaan katsomaan, mikä tilanne koulun ja Ojamon alueella on. Lähiviikkoina vanhempia on kutsuttu nuorisotilalle myös pohtimaan, miten aikuisten näkyvyyttä alueella voitaisiin vielä yhdessä lisätä.

Yhtä selittävää syytä nuorten käyttäytymiselle ei Silventoisen mukaan ole.

– Ehkä pandemia on osaltaan yksi syy siihen, miksi nuoret voivat huonosti, hän arvelee.

Lisää aiheesta: