Kunnanjohtaja Anu Sepponen on ollut kahden työpaikan välissä jo yli vuoden – valintasotku kuumentaa tunteita nyt myös Rautalammilla

Rautalammilla koetaan, että kunnanjohtaja Anu Sepposen vääntö Ruokolahden kanssa vaikeuttaa Rautalammin asioiden hoitamista. Sepponen itse pitää sopimussotkuaan yksityisenä asiana.

Anu Sepponen valittiin Ruokolahden kunnan johtoon elokuussa 2020. Kuvassa hän seisoo Rautalammin kunnanviraston edessä. Kuva: Marianne Mattila / Yle

Pohjois-Savon Rautalammilla osa ihmisistä kokee, että kunnanjohtaja Anu Sepposen vääntö Ruokolahden kunnan kanssa haittaa jo kunnan imagoa ja vie aikaa muilta hoidettavilta asioilta.

Sepposta on kritisoitu viime viikonloppuna muun muassa maakuntalehti Savon Sanomien kovasanaisessa mielipidekirjoituksessa (siirryt toiseen palveluun). Siinä kunnan entiset valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat tuovat esille muun muassa ihmetyksensä siitä, että Sepponen on hakeutunut jo pitkään muualle töihin. Kirjoitus julkaistiin myös Uutisvuoksessa, jonka levikkialueeseen kuuluu myös Ruokolahti.

Yle ei saanut kirjoituksen laatijoilta haastattelua. Tiedossa kuitenkin on, että myös nykyisessä valtuustossa on jäseniä, jotka eivät katso kunnanjohtajaan liittyvää sekasotkua hyvällä.

Sepponen kokee, että hänen Ruokolahden kanssa käymänsä vääntö on yksityisasia, joka ei kuulu Rautalammin kunnalle.

– Normaaliin kunnan elämään tämä ei edes liity millään tavoin. Ainoastaan silloin, kun tästä tehdään isompaa numeroa, niin tokihan se kuntalaisille näkyy, Sepponen sanoo.

Päättäjien taholta Ruokolahden tilanteesta on kysytty Sepposelta viimeksi syyskuun valtuuston kokouksessa (siirryt toiseen palveluun).

– Heitä toki kiinnostaa, missä mennään tämän asian kanssa. Olen toki heille kertonut, että asia etenee omaa tahtia. Jos ja kun asiassa tapahtuu käänne, tietysti kerron missä mennään, hän sanoo.

Ruokolahden kunnanhallitus selvittää Sepposen irtisanomista

Sepponen valittiin Ruokolahden kunnanjohtajaksi elokuussa 2020. Hän on kuitenkin jatkanut työtään Rautalammilla, koska Ruokolahti ja Sepponen eivät ole päässeet sopimukseen kunnanjohtajan työehdoista, joita heikennettiin valinnan jälkeen.

Yli vuoden ajan jatkunut tilanne saattaa olla ratkeamassa. Ruokolahden kunnanhallitus selvittää mahdollisuuksiaan irtisanoa Sepponen muun muassa siksi, että hän on ollut pois töistä ilman syytä.

Ruokolahden kunnanhallitus on kutsunut Sepposen tehtäviään koskevaan kuulemiseen huomenna keskiviikkona. Tämän jälkeen kunnanhallitus päättää mahdollisesta esityksestä valtuustolle.

Sepponen on pyrkinyt ratkaisemaan tilanteen esittämällä omia ratkaisuehdotuksia. Mitään hän ei tekisi kuitenkaan toisin.

– Ikävää, että tämä on pitkittynyt, hän sanoo.

Rautalammilla Sepponen toivoo pystyvänsä keskittymään kunnanjohtajan työhön. Syntynyt tilanne ei ole hänen mukaansa haitannut työskentelyä.

Lue lisää:

20.10. klo 9.20 Juttuun lisätty tieto: Kirjoitus julkaistiin myös Uutisvuoksessa, jonka levikkialueeseen kuuluu myös Ruokolahti.