Aiempaa useampi haki opiskelemaan poliisiksi – nousu näkynyt korona-aikana

Elokuussa alkavaan suomenkieliseen koulutukseen otetaan korkeintaan sata opiskelijaa. Viime viikon ensimmäisen vaiheen pääsykokeissa oli mukana noin 700 toiveikasta.

Poliisiopiskelijat Heta Komulainen (vas.) ja Valtteri Tynys ovat tyytyväisiä valintaansa. Kuva: Miikka Varila / Yle

Poliisiammattikorkeakoulussa on oltu opintoasianpäällikkö ja ylikomisario Jyrki Haapalan mukaan huolissaan siitä, miten säästöuutiset vaikuttavat intoon hakea alalle. Mitään merkkiä innon laantumisesta ei kuitenkaan ole.

– Korona-aikana hakijamäärät eivät nyt ole räjähtäneet, mutta lisääntyneet huomattavasti.

Tampereella toimivan Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeisiin tuli viime viikolla noin 700 hakijaa. Huonoimpina aikoina paikalle on tullut Haapalan mukaan nelisensataa toiveikasta.

Prosentuaalinen nousu hakijamäärissä suhteessa huonoimpaan aikaan on Jyrki Haapalan mielestä "aikamoinen". Kuva: Miikka Varila / Yle

Elokuussa alkavaan suomenkieliseen koulutukseen otetaan korkeintaan sata opiskelijaa. Hakujakso päättyy 30. marraskuuta.

Elämänmuutos on yksi syy hakea poliisiksi

Yksi syistä hakeutua alalla on myös alanvaihto. Heta Komulainen opiskelee nyt toista vuotta poliisiksi, vaikka taustalla on jo opettajan ammatti.

Hänellä oli kaipuu tehdä vielä jotain muuta.

– Itse, kun olen tämmöinen vanhempi villoittaja, niin mietin, että tässäkö tämä elämä oli? Vai voisiko tehdä jotain muuta?

Myös toista vuotta opiskelevalle Valtteri Tynykselle puolestaan asia on ollut selvä jo pienestä asti.

– Taisin äidille neljän vanhan ilmoittaa, että haluan poliisiksi.

Lue lisää: