Rauman telakan koronaepidemia hiipumassa – terveystarkastusten tiukentamiseen ei tarvetta

Aluehallintovirasto määräsi noin viikko sitten Turun ja Rauman telakoille pakolliset terveystarkastukset. Rauman telakalla on kaikkiaan todettu syyskuun alusta lähtien yli 200 koronatartuntaa.

Loounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi noin viikko sitten Turun ja Rauman telakoille pakolliset terveystarkastukset. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräys pakollisista terveystarkastuksista Rauman telakalle ei ole toistaiseksi johtanut tiukennuksiin tarkastuskäytännöissä.

Rauman terveyspalvelujen johtajalääkäri Hannu Nordqvistin mukaan kaupungilla oli tarkastuksista tarkat suunnitelmat jo ennen avin määräystä. Hän sanoo, että tarvetta isoille muutoksille ei tällä hetkellä ole, sillä koronatilanne Rauman telakkaepidemia on selvästi hiipumassa.

Rauman terveyspalvelujen johtajalääkäri Hannu Nordqvist kertoo telakan terveystarkastuksista.

Rauman kaupungilla on huomenna telakan kanssa seurantapalaveri koronatilanteesta.

Aluehallintovirasto määräsi noin viikko sitten Turun ja Rauman telakoille pakolliset terveystarkastukset, koska koronavirus levisi vauhdilla Lounais-Suomen telakoilla.

Rauman telakalla on kaikkiaan todettu syyskuun alusta lähtien yli 200 koronatartuntaa. Viime aikojen testauksissa on tullut ilmi enää yksittäisiä tapauksia.

Nordqvist jätti viime viikolla irtisanoutumisilmoituksensa johtavan ylilääkärin virasta Rauman kaupungille. Hän ei halunnut kommentoida Ylelle eronsa syytä.

Lue myös: