Stora Enson tulos parani kohisten – liikevaihto nousi lähes neljänneksellä

Tulosparannus johtui yhtiön mukaan korkeammista hinnoista ja suuremmista myyntimääristä.

Pakkausmateriaali- ja puutuoteyksikköjen liikevaihdot ylsivät Stora Enson kaikkien aikojen ennätykseen. Kuva: Ismo Pekkarinen / AOP

Metsäyhtiö Stora Enson operatiivinen liiketulos nousi heinä-syyskuussa 410 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 175 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 24 prosenttia noin 2,6 miljardiin euroon.

Tulosparannus johtuu yhtiön mukaan korkeammista hinnoista ja suuremmista myyntimääristä. Pakkausmateriaali- ja puutuoteyksikköjen liikevaihdot ylsivät kaikkien aikojen ennätykseen.

– On palkitsevaa nähdä vakaata liikevaihdon kasvua kaikilla strategiamme painopistealueilla, kertoo toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Hänen mukaansa myös Biomaterials-yksikön liikevaihto kohosi kolmannen neljänneksen ennätykseen, mutta maailmanlaajuiset logistiset häiriöt kumosivat osittain korkeampien hintojen vaikutusta.

Biomaterials-yksikkö sisältää muun muassa Stora Enson sellutehtaat.

Bresky kertoo, että paperiyksikön vuosineljännekseen vaikuttivat merkittävästi Kvarnsvedenin ja Veitsiluodon tehtaiden sulkemiset. Kun uudelleenjärjestely saadaan päätökseen, papereiden osuus konsernin liikevaihdosta on noin 10 prosenttia.

– Jo nyt on nähtävissä divisioonan jäljelle jäävän liiketoiminnan parantunut kilpailukyky, Bresky arvioi.

Lue myös: