Liha-alan vaikuttaja Veijo Votkin on kuollut

Lihatukku Veijo Votkin työllistää tällä hetkellä noin 90 henkeä. Veijo Votkin on ollut pääkaupunkiseudulla merkittävä liha-alan vaikuttaja useiden vuosikymmenten ajan.

Veijo Votkin perusti lihatukkunsa vuonna 1978 Helsingin kaupungin lihatukkuhalliin. Kuva: Helena von Alfthan / Yle

Lihatukku Veijo Votkin Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Veijo Votkin on kuollut. Hän menehtyi tiistai-iltana pitkäaikaisten sairauksien uuvuttamana. Hän oli kuollessaan 73-vuotias.

Veijo Votkin on ollut pääkaupunkiseudulla merkittävä liha-alan vaikuttaja useiden vuosikymmenten ajan. Hän perusti Lihatukku Veijo Votkin Oy:n vuonna 1978. Hän aloitti yhden miehen yrityksenä, joka työllistää tällä hetkellä noin 90 henkeä.

Veijo Votkin toimi yrityksessä aktiivisesti alkuvuoteen 2021 asti, viimeiset kuukaudet kotoa käsin.

Votkin perusti lihatukkunsa vuonna 1978. Lihan tukkukaupasta toiminta on laajentunut lihanjalostuslaitokseksi kattamaan makkarat, lihajalosteet ja valmiit kotiruuat.

Veijo Votkin piti laatua ja asiakkaan palvelua kunnia-asianaan. Yrityksen nettisivujen mukaan tehtaanmyymälälle on myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Rôtisseurs-kilpi ja yrityksen palveluksessa on seitsemän Rôtisseurs-käätyjä kantavaa ammattilaista.

Perheyrityksessä työskentelevät hänen vaimonsa Irja sekä pojat Asmo ja Aki Votkin, jotka jatkavat yrityksen toimintaa.

Onko sinulla muistoja Veijo Votkinista? Voit keskustella tästä torstaihin 21.10.2021 kello 17:00 saakka.