Sähkökatkot tuskastuttavat asukkaita Hausjärven Oitissa – verkkoyhtiö Caruna selvittää syitä

Hausjärven Oitissa ilmenneiden lyhyiden, ohimenevien katkojen syiden selvittäminen on osoittatunut hankalaksi. Vikamäärä ei ole Carunan mukaan kuitenkaan normaalia suurempi.

Hausjärvellä etenkin Oitin alueella toistuvat sähkökatkokset herättävät tunteita. Sähköverkkoyhtiö Carunan mukaan vikoja yritetään paikantaa. Arkistokuva. Kuva: Johanna Talasterä / Yle

Hausjärven Oitissa asukkaat ovat tuskastuneet toistuviin sähkökatkoihin. Aihe nousee esiin vähän väliä muun muassa sosiaalisen median keskusteluissa.

Pidempien sähkökatkojen syynä ovat olleet useimmiten ilmajohdoille kaatuneet puut, kerrotaan sähköverkkoyhtiö Carunasta. Osa katkoista on puolestaan lyhyitä, ohimeneviä vikoja, joiden selvittäminen on osoittautunut vaikeammaksi.

Vikojen löytämiseksi on tehty selvityksiä ja tehdään myös jatkossa, lupaa Carunan käyttökeskuspäällikkö Kimmo Vainiola.

– Olemme tehneet maastopartiointia sekä hakeneet muita keinoja käyttäen piileviä vikoja verkosta. Vikamäärät sinänsä edustavat normaalia, keskimääräistä vikamäärää, mutta ovat kiusallisia, koska ne ovat jääneet tuntemattomiksi.

– Haluan pahoitella asiakkaillemme sähkökatkoista aiheutunutta haittaa. Pyrimme tekemään parhaamme. näiden ongelmien poistamiseksi.

Oitin seudulla sähkö kulkee osittain ilmajohtoverkossa, osittain maakaapeliverkossa. Vainiola kertoo, että nykyisten järjestelmien kautta tieto sähkökatkoista tavoittaa verkkoyhtiön automaattisesti. Niistä ei tarvitse erikseen ilmoittaa Carunalle.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.