Tampereella pidetty Musiikki & Media pahoittelee tapahtumassa ollutta epäasiallista käytöstä ja syrjintää osallistujilleen

Tampereella pidetty musiikkialan ammattilaistapahtuma Musiikki & Media pyytää jokaiselta osallistujalta viestillä anteeksi sitä, että tapahtumassa esiintyi epäasiallista käytöstä ja syrjintää. Tapauksien yksityiskohtia ei kerrota.

Musiikkialan ammattilaistapahtuma pidettiin Tampere-talossa 7. –8. lokakuuta. Kuva: Jessica Isla / Musiikki & Media

Tampereella pidetty musiikkialan ammattilaistapahtuma Musiikki & Media pyytää jokaiselta osallistujalta anteeksi sitä, että tapahtumassa esiintyi epäasiallista käytöstä ja syrjintää.

Tapahtuma järjestettiin Tampereella 7.–8. lokakuuta. Se kerää yhteen vuosittain noin tuhat musiikin ammattilaista.

Anteeksipyyntö on lähetetty vieraille tapahtuman hallituksen nimissä. Musiikki & Median hallituksen puolesta asiaa pahoittelee Kaisa Rönkkö. Ylen näkemässä viestissä ei yksilöidä, millaista häirintätapaukset olivat.

– Pyydän anteeksi jokaiselta tapahtuman osallistujalta siitä, ettemme tänä vuonna ole onnistuneet olemaan turvallinen tapahtuma kaikille. Samalla vetoan jokaiseen alan toimijaan siinä, että meidän on joka ikinen päivä, tästä hetkestä lähtien tehtävä kaikkemme sen eteen, ettei yksikään alan toimija joutuisi kokemaan oloaan turvattomaksi tai häirityksi vaan saisimme olla kaikki erilaisia, mutta yhdenvertaisia toistemme rinnalla, Rönkkö kirjoittaa.

Jokainen tapahtumaan rekisteröitynyt osallistuja sitoutui noudattamaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Rönkön mukaan tapaukset on viety eteenpäin.

– Jokainen turvaton kokemus tai epäily epäasiallisesti käytöksestä on liikaa. Musiikki & Media haluaa olla häirinnästä, syrjinnästä ja rasismista vapaa tapahtuma, Rönkkö kertoo viestissä.

Haluamme edistää yhdenvertaisuutta

Yle tavoitti Kaisa Rönkön kommentoimaan tapahtunutta. Hän ei kuitenkaan kerro, millaisia häirintätilanteet ovat olleet ja ketkä tapahtumassa käyttäytyivät epäasiallisesti.

– Yksityisyydensuojan vuoksi en voi kommentoida. Toiveenamme on muuttaa toimintakulttuuria ja käyttäytymistä. Haluamme edistää yhdenvertaisuutta emmekä kaivella yksityiskohtia.

Rönkkö sanoo järjestäjien rohkaisseen tapahtumassa kertomaan, mikäli huomaa epäasiallista käytöstä tai kokee itse olevan sen kohteena.

– Lähtökohtaisesti on tapahtuman järjestäjän vastuulla pyrkiä luomaan puitteet sellaisiksi, että siellä olisi mahdollisimman turvallista olla.

Rönkön mukaan ihmiset ovat olleet hyvillään siitä, että asia on otettu vakavasti.

– He kokevat, että heidän kokemustaan on kunnioitettu ja asioita viety eteenpäin.

Juttua täydennetty 20.10.2021 kello 17.09: artikkeliin lisätty Ylen tavoittaman Kaisa Rönkön kommentit.