Jääkiekon MM-kisojen Suomen peleihin vapautuu vielä satoja lippuja – tosin ensin Tampereen areenan pitää valmistua

Torstaista alkaen myymättä jääneet liput vapautuivat varauksesta, mutta niitä ei ollut paljoa. Suomen peleihin vapautuu kuitenkin vielä loppuvuodesta ja ensi vuonna satoja lippuja.

Kaikki Suomen MM-pelit pelataan keväällä Tampereen uudella areenalla, joka on rakenteilla lähelle rautatieasemaa. Kuva: Antti Eintola / Yle

Jääkiekon MM-kisat pelataan keväällä Tampereella ja Helsingissä. Kaikki Suomen ottelut sijoittuvat Tampereen uudelle areenalle, joten liput menivät nopeasti niille, joille napsahti arvonnassa osto-oikeus.

Arvontaan osallistuneille tipahti kuitenkin sähköpostiin tieto siitä, että kaikki mukaan ilmoittautuneet saisivat torstaista kello yhdeksästä alkaen ostaa lippuja Tampereelle. Siis peleihin, joiden uutisoitiin olleen jo loppuun varattuja.

Selitys löytyy siitä, että arvonnassa osto-oikeuden saaneilla oli keskiviikkoon asti aikaa lunastaa varaamansa lippu tai liput itselleen. Teoriassa siis lippuja olisi voinut vapautua myyntiin paljonkin.

– Kyllä niitä jonkun verran Suomenkin peleihin jäi, mutta ei voi sanoa, että hirveitä määriä olisi jäljellä tässä vaiheessa, määrittelee 2022 jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen.

Vasta valmiista areenasta varmistuu paikkojen määrä

Pääosin myyntiin on tullut hajapaikkoja, vaikka joitain vierekkäisiäkin istuimia vapautui. Fanien toivo ei ole menetetty nytkään, sillä lopullista paikkojen määrää ei edes tiedetä.

Koronarajoitusten lomassa rakenteilla olevaan halliin ei ole päässyt juurikaan tarkistamaan miten tarkalleen eri toiminnot sijoittuvat. Hietasen mukaan esimerkiksi mediakatsomoiden, selostamojen ja muiden toimintojen vaatimat tilat nähdään vasta valmiissa hallissa joulukuussa.

Heikki Hietasen mukaan Tampereen areena valmistuu riittävän ajoissa, jotta MM-kisat saadaan valmisteltua rauhassa. Kuva: 2022 Jääkiekon MM-kisojen organisaatio

– Kun pääsemme paikan päälle suunnittelemaan ja mittailemaan, tulee lopullinen päätös tilojen käytöstä. Sitten paikkojen määrät selviävät.

Lippuja pannaan myyntiin sitä mukaa, kun paikat varmistuvat. Lisäksi kansainvälisissä kiintiöissä on Hietasen mukaan lippuja, joita vapautuu vuodenvaihteessa. Ne tulevat myyntiin todennäköisesti helmikuussa.

Vielä satoja lippuja tulossa myyntiin

Yhteensä lippuja vapautuu Hietasen arvion mukaan satoja. Suosituimmat pelit eli Suomen pelit ja finaaliviikonloppu täyttyvät nopeiten.

Kaikista suosituin peli on Suomi-Ruotsi.

Helsingin pään otteluihin ja muihin Tampereellakin järjestettäviin peleihin on sen sijaan vielä hyvin lippuja saatavilla.

– Siellä on tosi hyviä pelejä.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Keskustelu on auki 22.10. kello 23.00 asti.

Lue lisää: