Paperisten koronarokotustodistusten menekki on yllättänyt Pietarsaaren seudulla – jatkossa ne on tilattava etukäteen

Asiakkaat ovat kyselleet OmaKannasta tulostettavien koronatodistusten perään erityisesti Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn terveyskeskuksissa.

Ihmiset ovat tarvinneet paperisia rokotustodistuksia matkustamista varten. Arkistokuva. Kuva: Marjut Suomi / Yle

Paperitulosteita on tarvittu useista syistä.

Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn terveyskeskuksista on tulostettu rokotustodistuksia henkilöille, joilla ei ole ollut omia verkkopankkitunnuksia. Paperitulostetta ovat kyselleet myös asiakkaat, joilla ei ole tulostusmahdollisuutta tai rokotus ei ole kirjautunut oikeellisesti OmaKantaan.

Runsaat kyselyt ovat ruuhkauttaneet terveydenhuollon työntekijöitä ja jatkossa todistukset on tilattava kaksi viikkoa etukäteen.

Ylihoitaja Marjo Orava toteaa, että yleisin syy pyytää todistusta on matkalle lähteminen. Viikko sitten käyttöön otetun koronapassin kysyntä ei ainakaan vielä ole lisännyt pyyntöjä.

Orava toteaa, että koska matkalle lähtöä suunnitellaan usein pitemmän aikaa, koronarokotustodistuksen tilaamisen kaksi viikkoa etukäteen ei pitäisi olla liian hankalaa.

– Paperisen tulosteen kyselijöiden määrä on kyllä yllättänyt. Näyttää siltä, että monella ihmisellä ei ole verkkopankkitunnuksia. Niiden avullahan tiedot voi itse hakea ja tulostaa OmaKannasta. Periaatteena on, että asiakas itse tulostaa tuon dokumentin. Jos se ei ole onnistunut, me olemme auttaneet.

Paperisen koronarokotustodistuksen tilaus tapahtuu Pietarsaaren seudulla puhelinneuvonnan kautta arkisin Pietarsaaressa ja Uudessakaarlepyyssä (Malmin puhelinneuvonta 06 786 1333, Uudenkaarlepyyn puhelinneuvonta 06 786 2701).

Lue myös: