HPK:n U20-pelaajalle viiden ottelun pelikielto rasistisesta kielenkäytöstä

HPK:n pelaaja käytti KalPan pelaajasta rasistista ilmaisua pelitilanteen jälkeen viime lauantaina. Hän pyysi käytöstään anteeksi pelin jälkeen.

HPK tiedottaa asiasta rangaistun pelaajan luvalla, sillä Jääkiekkoliiton juniorisarjojen kurinpitopäätökset eivät ole julkisia. Kuvituskuva. Kuva: Janne Isaksson / Yle

Suomen Jääkiekkoliitto rankaisee HPK:n U20-joukkueen pelaajaa viiden ottelun pelikiellolla. Pelaaja käytti rasistista ilmaisua vastustajaa kohtaan vihellyksen jälkeisessä tilanteessa lauantaina, kun HPK kohtasi KalPan.

HPK tiedottaa asiasta rangaistun pelaajan luvalla, sillä Jääkiekkoliiton juniorisarjojen kurinpitopäätökset eivät ole julkisia.

Joukkue on keskustellut ja selvittänyt viikonlopun tapahtumaa sisäisesti.

– U20-joukkueen pelaaja käytti ilmaisua, joka ei ole sovelias tai sallittu missään elämän tilanteessa, kaukalossa tai sen ulkopuolella, HPK Liiga oy muotoilee torstaina julkaistussa tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Seuran mukaan rangaistu pelaaja katui kielenkäyttöään ja pyysi ilmaisun kohteena olleelta pelaajalta anteeksi pelin jälkeen. HPK kertoo keskittyvänsä rangaistun pelaajan tukemiseen tilanteessa, joka on saanut myös mediahuomiota.

HPK ei julkaise tilanteesta videota pelaajien henkilöllisyyksien suojaamiseksi.