Hyppää sisältöön

Sallassa susien yli moottorikelkalla ajaneen henkilöllisyys ei selvinnyt – tutkinta keskeytettiin

Moottorikelkalla liikkunut henkilö ajoi yhden suden päälle, toisen Lapin rajavartiosto joutui lopettamaan. Jälkien perusteella henkilö oli jahdannut kolmattakin sutta. Tapaukseen liittyviä vihjeitä voi edelleen ilmoittaa Lapin rajavartiostolle.

Sallassa helmikuussa 2021 tapahtuneen törkeän metsästysrikoksen tutkintaa jatketaan, jos uutta tietoa tapahtumaan liittyen ilmenee. Kuvituskuva. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Lapin rajavartiosto on keskeyttänyt Etelä-Sallassa helmikuun alkupuolella 2021 tapahtuneen laittoman sudenmetsästyksen esitutkinnan.

Tekijä oli ajanut moottorikelkalla kahden suden päälle. Toinen susista kuoli ja toisen rajavartiosto joutui lopettamaan.

Rajavartiosto sai tapauksesta runsaasti yleisöhavaintoja. Rikoksesta epäiltyä ei siitä huolimatta löytynyt, ja siksi esitutkinta on nyt keskeytetty.

Lapin rajavartiosto ottaa silti edelleen vihjeitä vastaan tapahtumaan liittyen. Vihjeet voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.lr@raja.fi tai puhelimitse numeroon 0295 425 010.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.