Turku suunnittelee Hirvensalon laskettelurinteiden alueelle kuntoportaita, frisbeegolfrataa ja rinnepyöräilytoimintaa

Ensi vuoden aikana uusitaan laskettelurinteen valaistus, huoltohalli ja peruskorjataan rinteiden vieressä oleva skeittipuisto.

Myös laskettelurinteiden valaistus on tarkoitus uusia. Kuva: Yle/Niclas Lundqvist

Turku aikoo kehittää Hirvensalon laskettelurinteen aluetta.

Turun liikuntalautakunnan tiistaina hyväksymässä lausunnossa alueen tulevista investoinneista todetaan, että rinnealueelle on parhaillaan jatkosuunnittelussa muun muassa kuntoportaat, frisbeegolfrata sekä rinnepyöräilytoimintaa. Lisäksi rinteiden vieressä sijaitseva skeittialue ja monitoimikenttä on määrä peruskorjata vuoden 2022 aikana.

Lausunnossa todetaan myös, että laskettelurinteiden valaistusta oli tarkoitus uusia jo vuonna 2020, mutta kustannusarvion noustua investointi siirrettiin vuodelle 2021. Nyt valaistus aiotaan uusia ensi vuonna.

Hiihtokeskuksen huoltohalli asetettiin käyttökieltoon sen huonon kunnon vuoksi vuonna 2019. Myös huoltohalli aiotaan uusia ensi vuonna.

Huoltohallin ja valaistuksen uusimisesta on laadittu tarkemmat suunnitelmat, joita ehdotetaan kaupunginhallitukselle hyväksyttäviksi. Muiden kehityshankkeiden aikataulua lausunnossa ei avata tarkemmin.

Lisää aiheesta: