Kaurialan uuden koulun rakentaminen etenee aikataulussa

Kaurialan koulu nousee vauhdilla Hämeenlinnassa. Osa uudisrakennuksen ulkoseinistä on jo pystyssä. Koulu otetaan käyttöön tammikuussa 2023.

Kun koulu valmistuu, kaupunkilaiset voivat käyttää koulua ja sen pihaan harrastuksiin ja liikuntaan. Kuva: Kati Turtola / Yle

Kolmisenkymmentä työntekijää on paikalla sateisena aamuna Kaurialan uuden koulun työmaalla.

– Tällä hetkellä nostamme rakennuksen C-lohkon sääsuojaa pystyyn, että saamme rakennuksen pysymään kuivana. Sitten tietyt sisätyövaiheet voivat alkaa sanoo vastaava työnjohtaja Tero Haarala Lapti oy:ltä.

Rakennuksen kuivaketjun säilymiseen on kiinnitetty erityistä huomiota jo hankkeen kilpailuttamisvaiheessa. Hupun alla talo saadaan ulkovaipaltaan vedenpitäväksi ja vaiheet, joissa on mahdollisesti vahingoittuvia materiaaleja, päästään rakentamaan kuivissa olosuhteissa.

Lokakuun lopulla Kaurialan uudesta koulurakennusta pystyssä ovat tulevan liikuntasalin seinät. Rakennus on tarkoitus valmistua marraskuussa 2022 ja koulutyö alkaa seuraavan kevätlukukauden alussa, tammikuussa 2023.

– Hyvin ollaan aikataulussa, nyökkää talonrakennuttamispäällikkö Janne Lappalainen Hämeenlinnan kaupungilta.

Kaurialan koulu nousee vauhdilla Hämeenlinnassa. Osa uudisrakennuksen ulkoseinistä on nyt pystyssä. Kati Turtola tapaa sateisena aamuna rakennustyömaan toimistossa rakennuttajainsinööri Jukka Heikinmäen, talonrakennuttamispäällikkö Janne Lappalaisen, molemmat Hämeenlinnan kaupungilta sekä vastaava työnjohtaja Tero Haaralan Lapti oy:ltä.

Koulu maksaa 14 miljoonaa euroa ja siihen tulee tilat 450 yläkoulun oppilaalle. Tuleva koulu on tilatehokas koulu, joka on järkevä elinkaarikustannuksiltaan ja energiatehokkuudeltaan. Jo rakennusvaiheessa varaudutaan talotekniikan kehittymiseen.

– Jos tulevaisuudessa keksitään vaikka uudenlainen lämmitysmuoto, niin sekin pystytään ottamaan huomioon, sanoo Lappalainen.

Piha-alue on koululaisten suunnittelema

Uusiin tiloihin tulee yläkoulun yleisopetustilat, liikuntatilat ja käsityön tilat. Lisäksi rakennukseen tulee henkilökunnan tilat, keittiö ja ruokala. Osa koulun tiloista on suunniteltu soveltuvaksi myös iltaisin harrasteryhmien käyttöön ja koululaisten suunnittelemalle piha-alueelle on tulossa mm. ulkoliikuntasali.

– Piha-aluettahan voi käyttää milloin vain ja sisätiloja pystyy käyttämään iltaisin ja viikonloppuisin, siellä on iso liikuntasali, teknisen työn tiloja ja muita. Koko ajan on suunniteltu, että ne eivät jää vain koulun käyttöön, sanoo Hämeenlinnan kaupungin rakennuttajainsinööri Jukka Heikinmäki.

Koulun rakentumista voi seurata työmaakameran (siirryt toiseen palveluun) kautta Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.