Työt osin keskeytetty turvallisuussyistä Suomen suurimmassa vientisatamassa Kotkassa – kontit kaatuilevat toistensa päälle

Kotkan satamassa on kaatunut kontteja voimakkaan tuulen vuoksi. Joidenkin satamatöiden tekeminen ei tällä hetkellä ole turvallista.

Kotkassa syysmyrsky puhaltaa voimakkaimmin Suomessa. Kuva on otettu tänään Kotkansaaren liepeiltä Kuusisesta. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Voimakas ja puuskainen myrskytuuli haittaa Haminan-Kotkan sataman toimipisteiden toimintaa Kotkassa, logistiikkayritys Steveco tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Tuuli yltyy itäisellä Suomenlahdella. Kotkan Haapasaaressa on mitattu Suomenlahden tämän syysmyrskyn voimakkain tuulenpuuska: 33,3 metriä sekunnissa.

Tuuli on niin voimakasta, että joidenkin Kotkan satamien nosturien ja lukkien tuulirajat ylittyvät. Niitä ei voi toistaiseksi käyttää, ja tilanteen odotetaan jatkuvan jopa iltaan asti. Osassa satamaa toimintaa voidaan jatkaa normaalisti.

Tuuli on tehnyt tuhojaan Kotkassa muutenkin. Twitterissä on julkaistu kuvia (siirryt toiseen palveluun), joissa sataman kontit ovat kaatuneet toistensa päältä tuulen voimasta.

Twitterissä on kommentoitu näkyä paljon. Eräs kommentoija toivoo, että kukaan ei ole konttien kohdalla, kun ne kaatuvat.

Haminan-Kotkan sataman toimitusjohtaja Kimmo Naski kertoo, että konttien kaatuminen ei ole mitenkään harvinaista. Hän oli aamupäivään mennessä kuullut kahdesta kaatuneesta kontista.

Haminan-Kotkan satama on Suomen suurin meriliikenteen vientisatama.