Rovaniemen keskustan katutyöt päättymässä, osa töistä jää ensi kesään

Autoliikenne palaa vilkkaalle bussikadulle Ruokasenkadulle 15. marraskuuta mennessä.

Kevyen liikenteen väyliä ja katukiveyksiä ei ehditty tänä vuonna tehdä Ruokasenkadulla. Kuva: Marjukka Talvitie / Yle

Viime viikolla satanut lumi keskeytti katurakennustyömaan viimeistelyn Rovaniemen Ruokasenkadulla. Kesäkuusta lähtien Rovakadun ja Poromiehentien välinen katuosuus on ollut pois käytöstä kadun uusimisen ja vesiverkostotyön vuoksi.

Töiden piti päättyä lokakuun lopussa, mutta näillä näkymin tie avataan liikenteelle 15. marraskuuta mennessä. Ajoradan päällystys ehdittiin tehdä ennen lumentuloa, mutta kevyen liikenteen väylät jäävät talveksi soralle, kertoo rakennuttamispäällikkö Jukka Tiuraniemi Napapiirin vedestä ja energiasta Nevestä.

Katutöiden seutu on ollut ilman katuvalaistusta remontin ajan, ja syksyn tultua tienoo on ollut iltaisin ja öisin pimeänä. Tiuraniemen mukaan valot palaavat viimeistään samassa aikataulussa.

Kaupungin paikallisliikenne pääsee myös palaamaan Ruokasenkadulle 15. marrraskuuta. Kaikki paikallisliikenteen 10 linjaa kulkevat katua pitkin. Jotta reittiopas pysyisi pitävänä, bussiliikenne palaa Ruokasenkadulle vasta 15. päivä huolimatta siitä, avataanko katu liikenteelle jo aiemmin, sanoo joukkoliikenneinsinööri Hannu Kumpula.

Uitonkadulla jatkuu vielä

Valtakatu-Uitonkatu -alueella uusittavan hulevesiverkoston työmaan kaivuut valmistuvat viikolla 43. Risteysalue on nyt asfaltoitu väliaikaisesti ja lopullinen päällystys tehdään ensi kesänä.

Tiuraniemi kertoo, että Uitonkadun puolella tehdään vielä hulevesiviemäritöitä marraskuun ja joulukuun aikana.

Myös Valtakadun ja rautatiesillan välisen alueen kevyen liikenteen väylien asfaltointi siirtyy ensi kesälle, koska pohjatöitä ei voida enää pakkasten vuoksi tehdä.

Istutukset, reunakivien asennukset ja muut vihertyöt siirtyvät myös seuraavaan kesään.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.