Tappara ja Ilves aloittavat lipunmyynnin uudelle areenalle maanantaina – joukkueet jakavat avauspelien lipputulot historiallisesti keskenään

Paikallispeleissä Tampereen areenan parhaille paikoille pääsee 54 eurolla. Lippujen kysynnästä odotetaan vilkasta.

Ilves ja Tappara pääsevät joulukuussa pelaamaan uuteen kotihalliin, Tampereen areenaan. Kuva: Antti Eintola / Yle

Lipunmyynti Ilveksen ja Tapparan kotiotteluihin Tampereen uudelle areenalle alkaa maanantaina 25. lokakuuta. Liput tulevat myyntiin kaikkiin uudella kotiareenalla pelattaviin runkosarjan otteluihin.

Tampereen areenan ensimmäiset ottelut pelataan perjantaina 3. joulukuuta ja lauantaina 4. joulukuuta. Ensimmäistä ottelua isännöi Tappara, toista Ilves.

– Areenan avausviikonloppu on hieno yhteinen ponnistus Tapparan kanssa. Toivomme, että kannattajat lähtevät sankoin joukoin liikkeelle molempina päivinä ja saamme yhdessä kokea upean avausviikonlopun, kommentoi Ilves Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo Ilveksen nettisivulla (siirryt toiseen palveluun).

Joukkueiden yhteinen tiedote löytyy myös Tapparan nettisivulta (siirryt toiseen palveluun). Ensimmäisiin otteluihin liittyy historiallista yhteistyötä: joukkueet jakavat kahden ensimmäisen pelin lipputulot keskenään. Muissa peleissä tulot menevät aina sille joukkueelle, joka kulloinkin on isäntänä.

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro hehkuu tyytyväisyyttä, kun lipunmyynti saadaan avattua.

– Ennakkokysyntä lippuja kohtaan on ollut todella suurta ja vihdoin voimme vastata tähän kysyntään, Aro sanoo.

Moni jääkiekon ystävä on ehtinyt jo ihmetellä, miksi lipunmyynti ei ole alkanut. Joukkueet kertoivat viime viikolla Ylelle tämän johtuvan siitä, ettei uuden areenan tarkkaa paikkalukua ole pystytty lyömään lukkoon.

Kalleimmat liput 49 euroa

Lippujen hinnat nousevat hieman samalla kun pelit siirtyvät Hakametsän hallista areenaan. Hintamuutokset ovat kuitenkin melko maltillisia.

Paikallisotteluissa on käytössä erikoishinnoittelu, eli liput ovat niissä 5 euroa tavallista kalliimmat. Aikuisten lippu parhaille paikoille maksaa paikallispeleissä 54 euroa. Seisomakatsomon lippu on 23 euroa. Muiden lippujen hinnat asettuvat näiden väliin.

Muissa liigapeleissä hinnat ovat 49–18 euroa. Alennettuja lippuja on myynnissä nuorisolle, eläkeläisille, varusmiehille ja opiskelijoille.

Lippujen myynti Tampereen areenassa pelattaviin otteluihin alkaa maanantaina 25. lokakuuta kello 10 Lippu.fi -palvelussa. Myös kausikortit tulevat tuolloin myyntiin.

Areena valmistuu joulukuussa

Areenaa rakennetaan parhaillaan Tampereen keskustaan, junaradan päälle. Valmista pitäisi olla joulukuussa, ensimmäiset yleisötapahtumat ovat juuri tamperelaisjoukkueiden pelit 3. ja 4. joulukuuta.

Varsinaiset avajaiset ovat 15. joulukuuta ja niissä esiintyy Eppu Normaali ja Tampere Filharmonia. Manserockin legenda Popeda esiintyy kotikaupunkinsa areenalla avajaisten jälkeisenä päivänä.

Jääkiekon MM-kisoja pelataan areenalla toukokuussa. Liput Tampereen otteluihin ovat myynnissä ja lisää saadaan vielä areenan valmistuttua.

Lue myös: