Hyppää sisältöön

Mäntymetsässä voi tepastella myös kotisohvalla loikoillen – House of Lapland kehitti verkkoon virtuaalisen Lappi-kokemuksen

Nettiselaimessa toimiva virtuaalimaailma vie katsojan Lapin eri vuodenaikoihin. Virtuaalitodellisuus kiinnostaa tutkimusten mukaan etenkin 2000-luvulla syntynyttä Z-sukupolvea, joka on tottunut käyttämään älylaitteita.

Talvinen Lappi voi näyttää kotisohvalla vaikka tältä. Kuva: House of Lapland

Virtuaalinen Lappi – viralliselta nimeltään Virtual Lapland – on verkkoon viety ja 3D-mallinnettu maailma, jossa kävijä voi käydä katselemassa Lapin eri vuodenaikoja ja luontoa vaikka keittiön pöydän ääressä istuen. Hän voi mennä esimerkiksi kävelylle lappilaiseen mäntymetsään, jossa linnut livertävät ja askeleet rapisevat polulla.

Virtuaalimaailman takana on House of Lapland ja helsinkiläinen ohjelmistoyritys Zoan Oy.

House of Laplandin ohjelmapäällikön Salla-Mari Koistisen mukaan aiemmin julkaistu ja Lapin luonnonääniin keskittyvä albumi Scapes sai hyvän vastaanoton kansainvälisillä markkinoilla. Sen jatkoksi oli luontevaa jatkaa Lapin esittelyä virtuaalisella, katseltavalla markkinointimateriaalilla.

Verkossa katseltavalla virtuaalisella Lappi-maailmalla pyritään Koistisen mukaan houkuttelemaan heitä, jotka eivät pääse käymään Lapissa, mutta sen on tarkoitus herättää kiinnostusta Lappia kohtaan laajemminkin.

– Virtuaalinen Lappi ei koskaan korvaa todellista matkaa Lappiin, Koistinen sanoo tiedotteessa.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.