Talovalmistaja Omatalolle on löytynyt jatkaja – toiminta aiotaan saada vauhtiin Sonkajärvellä jo loppuvuoden aikana

Talovalmistus on jatkumassa Sonkajärvellä. Konkurssiin viime talvena menneen Omatalon toimintaa on jatkamassa uusi yhtiö, Puutalo Oy. Uudessa yhtiössä on mukana useita sijoittajia.

Omatalon pääluottamusmies Pasi Kainulainen kertoi työntekijöiden tunnelmia Ylelle viime tammikuussa. Tuolloin talovalmistajayritys oli hakeutunut konkurssiin. Arkistokuva. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Tammikuussa 2021 Sonkajärvellä konkurssiin menneelle talovalmistaja Omatalo Oy:lle on löydetty jatkaja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuillaan. Toimintaa on jatkamassa perustettava yhtiö Puutalo Oy, mutta Omatalon brändi aiotaan pitää yhä voimassa.

Pesänhoitaja Jari Karhinen vahvistaa Ylelle, että kaupoista on sovittu suullisesti. Kaupat Omatalon liiketoimintaa jatkavan yhtiön kanssa on tarkoitus tehdä parin viikon kuluessa.

Uuden yhtiön puuhamies on kajaanilainen Pauli Moilanen. Hän on ollut aiemmin Omatalon palkkalistoilla, mutta viime vuodet Moilanen on ollut rakennusprojekteissa Keitele Groupilla.

Pauli Moilanen sanoo Savon Sanomien jutussa, että uudessä yhtiössä on mukana yli 10 yksityistä sijoittajaa.

Toimintaa jatkava Puutalo Oy suunnittelee tulevansa vuokralle Omatalon kiinteistöön Sonkajärvelle. Kiinteistön omistus on tarkoitus siirtää perustettavalle kiinteistöyhtiölle.

Siihen on lähdössä mukaan useita eri tahoja ja myös Sonkajärven kunta. Kunnanjohtaja Simo Mäkinen esittää kunnanhallitukselle ensi maanantaina, että Sonkajärvi rahoittaisi kiinteistöyhtiötä enintään 200 000 eurolla.

Kiinteistön kauppahinta on miljoona euroa.

Uusi yhtiö aikoo aloittaa toiminnan maltillisesti. Tavoitteena on saada toiminta pyörimään jo lähiviikkoina.

Suunnitelmissa on jatkaa talotehtaan toimintaa samankaltaisena kuin Omatalon aikana. Perusliiketoimintaan kuuluu muun muassa pien- ja suurelementtien teko ja myös vientitoiminta jatkuu.

Konkurssihetkellä tammikuussa 2021 Omatalo työllisti yhteensä noin 75 työntekijää. Heistä noin 60 työskenteli Sonkajärvellä.

Lue lisää: