Elokuvaturman tutkinta: Näyttelijä Baldwinin aseessa oli oikea luoti

Elokuvan kuvauksissa oli henkilöstön ulosmarssi aiemmin.

Surmansa elokuvauksissa saaneen Halyna Hutchinsin jullkaisema Instargram-kuva. Kuva: STELLA Pictures / ddp/ AOL

Yhdysvalloissa kuvaaja Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa näyttelijä Alec Baldwinin käyttämässä aseessa oli oikea luoti, käy ilmi poliisitutkinnan asiakirjoista.

Oikeusasiakirjojen mukaan elokuvan apulaisohjaaja ojensi Baldwinille ladatun aseen tietämättä, että ase sisälsi paukkupanoksien sijaan oikeita luoteja. Apulaisohjaaja ilmoitti kyseessä olevan "kylmä ase". Se tarkoittaa, ettei asetta ole ladattu patruunoilla.

42-vuotias Halyna Hutchins sai surmansa Rust-elokuvan kuvauksissa, kun Baldwin ampuma luoti osui häntä rintaan. Hutchinsin lisäksi elokuvan ohjaaja Joel Souza haavoittui ampumisessa.

Poliisi on jatkanut tutkintaa kuvauspaikalla. Kaikki elokuvatuotannossa käytetyt rekvisiitta-aseet on takavarikoitu.

Ketään vastaan ei poliisin mukaan ole nostettu syytteitä.

Elokuvan kuvauksissa ongelmia jo aiemmin

Los Angeles Timesin (siirryt toiseen palveluun) mukaan elokuvan kuvauksissa oli ollut aiemmin ongelmia ja vain tunteja ennen kohtalokasta onnettomuutta useampi tuotantopuolen työntekijä oli marssinut protestina pois kuvauspaikalta. Työntekijät olivat tyytymättömiä työskentelyolosuhteisiin, muun muassa pitkiin työpäiviin ja -matkoihin.

Lisäksi kolme työntekijää kertoi olleensa huolissaan, kun kuvauksissa viime lauantaina oli tapahtunut kaksi vahinkolaukausta.

– Siitä olisi pitänyt tehdä tutkinta. Ei ollut mitään turvallisuuskokousta, eikä ollut myöskään varmuutta siitä, ettei vastaavaa tapahtuisi uudelleen. Kaikki halusivat vain kiirehtiä, nimettömänä pysyvä työntekijä kertoo lehdelle.

Elokuvan kuvaaminen alkoi lokakuun alkupuolella Santa Fen kaupungin lähellä ja työntekijöille oli luvattu, että heille maksetaan hotelliasuminen Santa Fessä. Kuvaamisen alettua työntekijöille selvisi, että heidät onkin majoitettu noin 80 kilometrin päähän Albuquerqueen. Se sai työntekijät ärsyyntymään, sillä kuvauspäivät olivat 12-13 tuntia pitkiä.

Lisää aiheesta: